Zsályás sertésszűz párolt almával recept


1,5 kg sertésszűz
40 dkg szeletelt bacon
só
bors
zsálya
fokhagyma
4-5 db alma
édesítőpor
fahéj
olaj
vaj
A Zsályás sertésszűz párolt almával elkészítési módja:
A húst 5 cm vastag szeletekre vágom, majd a fűszerekkel jól bedörzsölöm. A szeletelt bacont kiterítem a vágódeszkára, és egyenként beletekergetem a hússzeleteket, majd ezeket kevés olajjal kikent tepsibe egymás mellé rakosgatom. 45 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütöm. Az almát cikkekre vágom, majd a felhevített vajon megpárolom a fahéjjal és az édesítőszerrel. A tányér közepére tálalom a húst, és körbe az almát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Requcik, 2012. jan. 28. 15:13
A zsályás sertésszűz párolt almával elkészítési módja és hozzávalói.