Fokhagymás-tejfölös csirkemell sajttal sütve recept
45 perc
A Fokhagymás-tejfölös csirkemell sajttal sütve hozzávalói:
3-4 csirkemell filé
2 dl tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
Só
Bors
Sajt (trapista, fürtölt)
A Fokhagymás-tejfölös csirkemell sajttal sütve elkészítési módja:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük - állni hagyjuk. A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. Serpenyőbe kevés olajon hirtelen kisütjük a csirkemelleket. Egy tepsit kivajazunk és belefektetjük a filéket. Ezután ráöntjük a csirkemellekre a fokhagymás tejfölt, hogy mindenhol ellepje. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk, hogy befedje az egészet. Előmelegített sütőbe, közepes lángon addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
Mi rizzsel szoktuk enni, de köretként szinte bármi megfelel.
Egyszerű és kezdők számára is könnyen elkészíthető étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Requcik, 2012. jan. 24. 14:50
A fokhagymás-tejfölös csirkemell sajttal sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.