Rántott diós csirkemell recept
A Rántott diós csirkemell hozzávalói:4 db csirkemell filé
15 dkg épp dióbél
só
bors
Kb 10 dkg fűszervaj
Fűszervaj:
25 dkg ráma margarin
25 dkg reszelt füstölt sajt
só
bors
A Rántott diós csirkemell elkészítési módja:
Előző nap elkészítem a fűszervajat. A margarint habosra keverem,hozzáadom a reszelt sajtot sót borsot.Jól kikeverem. Alufóliára téve hengert formálok belőle felhasználásig hűtőbe teszem. A csirkemelleket éles késsel felszúrjuk, sózzuk ,borsozzuk.A fűszervajból vékony karikát vágok és a húsba teszem majd megtöltöm a félbevágott dióbéllel.A szokásos módon panírozom(a nyílásnál duplán)majd forró olajban kisütöm. Kis pihentetés után szeletelve,sült hasáb burgonyával tálalom.
A maradék fűszervaj felhasználható szendvicskrémnek is!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. jan. 21. 23:11
A rántott diós csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.