Zöldséges stefánia vagdalt recept
A Zöldséges stefánia vagdalt hozzávalói:20 dkg darált hús
10 dkg csiperke gomba
1 db vörös hagyma
fél fokhagyma
10 dkg lila káposzta
5 dkg kaliforniai paprika
14 dkg répa
7 db tojás(5 db főzve)
10 dkg zabpehely (durvára örölve)
3 mk. utifű maghély
3 dkg szezám pehely (elmaradhat)
A Zöldséges stefánia vagdalt elkészítési módja:
A húst és a gombát késes darálóval pépesítettem, a zöldségeket hozzá reszeltem. Közben 5 tojást feltettem főni. 2 nyers tojást felvertem és hozzá tettem a zab örleményt és az utifű maghély is bele került. Félre tettem hogy megduzzadjanak. Közben a tojásokat hideg vízzel lehűtöttem és megpucoltam, majd minden hozzávalót összekevertem és sütő papirral bélelt formába igazítottam a nassza felét és a közepébe helyeztem a főtt tojásokat majd rákanalaztam a massza másik felét és eligazítottam. A sütőt 170 fokra elő melegítettem es a formát alufóliával letakarva 40 percig sütöttem,majd kivettem és meg szórtam a tetejét a szezám pehellyel. Fólia takarás nélkül még 20 percig sütöttem. 1 szelet Kb 6-7 dkg =167 kcal és 9 ch
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. jan. 27. 08:40
A zöldséges stefánia vagdalt elkészítési módja és hozzávalói.