Zöldségek, gyümölcsök kontra emésztés (beszélgetés)
Nem voltam még soha ilyen vizsgálaton. A gyomortükrözést mondták már de attól nagyon félek.
Letettem 4 éve a cigit feljött 15kg és nem tudom leadni. Háziorvoshoz fordulhatok ezért a vizsgálatért?
mi most kezdunk egy 1 hetes méregtelenítő dinnyekúrát, el van savasodva a szervezetünk
semmi mást nem lehet enni csak dinnyét
ne egyél cukros dolgot( finomított cukrot), hanyagold a kávét a szénsavas dolgokat
Köszönöm a gyors választ. Igen zöldséglevest szoktam enni szeretem nagyon,de jóformán csak répával készítem. De majd igyekszem több zöldséggel készíteni,csak már elment a kedvem,hogy folyton fáj a hasam.
A felsorolt gyümik közül csak a görögdinnyét,és az őszibarackot(pucolva) tudom enni. A sárgadinnye felfúj(pedig szeretném) az almától már vagy egy éve hányingerem van.(fogalmam sincs miért)
Ha puffaszt és felfúj a zöldség ,azt jelenti hogy gondok vannak az emésztéseddel,nem tudja bontani a rostosabb táplálékot.
Ha ez van akkor sem kell lemondanod az efféle táplálkozásról,kezdd krumli-répa alaú levesfélékkel,amikbe egyre több karakteresebb zöldfélét csempészel.Valószínűleg a nyerskoszt még távol áll tőled,de ha szépen növeled a zöldfélék arányár a bélrendszered is alkapmazkodni fog.
A gyömikkel pedig gondolom a citrusféléken kívül amik savasnak tünnek a béltraktusnak/bár nem azok:)/a többi lúgosító hatású,és hátpont mostpedig el vagyunk eresztve velük rendesen,dinnyék,barackok ,almák ...mindent amit akarsz:)
Ha van mégkérdésedkérdezz bátran:)
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszi. Mindenhonnan azt hallja az ember a fogyókúrához sok zöldség gyümölcs..! Oké,de hogyan? A legtöbbjük engem puffaszt, felfújódok és fáj tőlük a gyomrom.
Van valakinek hasonló gondja?
További ajánlott fórumok:
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Írjunk gyümölcsöket, zöldségeket szóláncban
- Jön a nyár és jönnek a gyümölcsök és persze a zöldségek. Mit szerettek?
- Észrevettem, hogy szinte csak zöldségeket, magvakat, gyümölcsöt eszem 2-3 hónapja. Friss vegetáriánusok ide!
- Milyen zöldségeket és gyümölcsöket lehet grillezni?
- Hogyan kell a zöldségeket és gyümölcsöket megfelelően vegyszermentessé tenni?