Zöldpalacsinta recept
A Zöldpalacsinta hozzávalói:30 dkg paraj vagy mirelit
2 tojás
4 dl tej
15 dkg liszt
2-3 dl szódavíz
1-2 EK olaj
Töltelékhez:
5 tojás
1 EK olaj
só bors
A Zöldpalacsinta elkészítési módja:
A tojást a tejjel összekeverjük,majd a lisztet, és az átpaszirozott parajt simára keverjük,majd az olajat szódavízzel,sózzuk palacsinta tésztát készítünk,majd kisütjük, melegen hadjuk. Töltelék készítése: A tojásokat felverjük párkanál tejet öntünk bele, sózzuk,borsozzuk, és egy nagy serpenyőben hígrántottát készitünk. A palacsintákat megtöltjük, feltekerjük és ugy tálalom.
Juhturóval, vagy darált füstölt tarjával is megtölthetjük.
Előételnek is kitünő és igen mutatós fehérturóval, töltött zöldpalacsinta.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. júl. 22. 14:17
A zöldpalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.