Zöldbab tartósítása (beszélgetés)
9. Kata óvónéni
2010. jún. 25. 21:50
Köszönöm az ötleteket!
8. jozsi.38
2010. jún. 25. 17:22
só bocsi
7. jozsi.38
2010. jún. 25. 17:21
én forralásig főzöm és leöntöm róla az első levet, majd vizet forralk ecet csó stb ráöntöm a babra kidunsztolom kész
6. 37fda6506d
2010. jún. 25. 16:09
Nincs mit, sok sikert.
5. Kata óvónéni
2010. jún. 25. 16:04
Köszi mégegyszer:)
4. 37fda6506d
2010. jún. 25. 16:03
Nem szoktam beletenni, azt csak az almához, körte befőtthöz rakok. Nekem szép zöld és sárga szokott lenni.
3. Kata óvónéni
2010. jún. 25. 16:00
Köszönöm!Citromsav nem kell bele,hogy megtartsa a színét?
2. 37fda6506d
2010. jún. 25. 16:00
Szia.
Enyhén sós vízben szoktam megfőzni a feldarabolt, megmosott babot.
A főzővíz forr, akkor beleteszem a babot és gyöngyöz forrástól számolva 1-2 percig főzöm majd lyukas szűrővel, kiszedem, és üvegekbe töltöm, ha az összes babot megfőztem, a felöntő levet felforralom és adok hozzá ecetet, majd ráöntöm az övegekben lévő babra, tetejére szalicil, míg ki nem hűl szárazdunsztban, tartom.
Van, aki a végén tesz az üvegbe egy kanál ecetet, de így jobban elkeveredik.
1. Kata óvónéni
2010. jún. 25. 15:54
Sziasztok!Szeretném üvegben eltenni idén a zöldbabot ,ehhez kérnék kipróbált és bevált recepteket.Köszönöm!