Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zöldbab tartósítása fórum

Zöldbab tartósítása (beszélgetés)


2010. jún. 25. 21:50
Köszönöm az ötleteket!
2010. jún. 25. 17:22
só bocsi
2010. jún. 25. 17:21
én forralásig főzöm és leöntöm róla az első levet, majd vizet forralk ecet csó stb ráöntöm a babra kidunsztolom kész
2010. jún. 25. 16:09
Nincs mit, sok sikert.
2010. jún. 25. 16:04
Köszi mégegyszer:)
2010. jún. 25. 16:03
Nem szoktam beletenni, azt csak az almához, körte befőtthöz rakok. Nekem szép zöld és sárga szokott lenni.
2010. jún. 25. 16:00
Köszönöm!Citromsav nem kell bele,hogy megtartsa a színét?
2010. jún. 25. 16:00

Szia.

Enyhén sós vízben szoktam megfőzni a feldarabolt, megmosott babot.

A főzővíz forr, akkor beleteszem a babot és gyöngyöz forrástól számolva 1-2 percig főzöm majd lyukas szűrővel, kiszedem, és üvegekbe töltöm, ha az összes babot megfőztem, a felöntő levet felforralom és adok hozzá ecetet, majd ráöntöm az övegekben lévő babra, tetejére szalicil, míg ki nem hűl szárazdunsztban, tartom.

Van, aki a végén tesz az üvegbe egy kanál ecetet, de így jobban elkeveredik.

2010. jún. 25. 15:54
Sziasztok!Szeretném üvegben eltenni idén a zöldbabot ,ehhez kérnék kipróbált és bevált recepteket.Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook