Zabpelyhes, joghurtos gyümölcstorta recept
A Zabpelyhes, joghurtos gyümölcstorta hozzávalói:töltelékhez
1 dkg őrölt zselatin
10 dkg sárgabarack
5 dkg kristálycukor
30 dkg joghurt
piskótához
kevés só
fél csomag sütőpor
13 dkg sovány tehéntúró
2 tojás
8 dkg zabpehely
kevés tej
22 dkg liszt
13 dkg Rama margarin
A Zabpelyhes, joghurtos gyümölcstorta elkészítési módja:
A margarint feldaraboljuk, hozzáadjuk az áttört túrót, a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet, az előzőleg tejbe áztatott zabpelyhet és a sót. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk és 30 percre hideg helyre tesszük. A tortaformát kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd kibéleljük a kinyújtott tésztával. A tésztát villával megszurkáljuk és 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A zselatint feloldjuk kb. 0,3 dl vízben, majd gőz fölött felolvasztjuk. A töltelékhez a gyümölcsöket kockára vágjuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot és a felolvasztott zselatint. Alaposan összekeverjük és a tortaformában lévő kihűlt tésztára öntjük. Amikor teljesen kihűlt és megszilárdult, felszeleteljük és ízlés szerint díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. aug. 14. 06:46
A zabpelyhes, joghurtos gyümölcstorta elkészítési módja és hozzávalói.