Táppénzből vonnak le adótartozást? (tudásbázis)
Ne irkálj baromságot. A táppénzhez a NAV-nak semmi köze. Adótartozást ebből nem vonhatnak. Én értem a kérdést.
Egyébként hol ír végrehajtóról?
Amennyiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiadja esetleg végrehajtónak a kérdést, akkor igazad van, egyébként nem!!!
Az a badarság, amit te írsz! Ha valakinek adótartozása van a NAV felé valamilyen korábbi ügy miatt (pl. egyéni vállalkozóként nem fizette rendben az adóját), akkor bizony végrehajtási eljárást indít ellene a NAV. Inkasszót tesznek a bankszámlára, és vonnak, amiből csak a vht. szerint lehet.
Te mlg a kérdést se érted, kevered itt a szezont a fazonnal, az adótartozást az SZJA előleg levonással!
Ne okoskodj már, fingod nincs hozzá!
Bocsánat, rosszul mondtam, táppénzból csak jogtalanul felvett ellátás miatt vonhatnak, max. 33%-ot.
Viszont ha a pénz bankszámlára érkezik és arra tesznek inkasszót, akkor azt érvényesíthetik.
Nem ez volt a kérdés. Hanem az, hogy ha valakinek adoitartozása van, akkor azt táppénzből is vonják-e.
Táppénzből is vonhatják.
Ha a munkáltatód által fizetett betegszabadság (ezt is táppénzes papír alapján kérheted, évi 15 munkarend szerinti beosztási napra), akkor IGEN.
Amennyiben ez már a 15 munkanapos betegszabadságot túlhaladó, már a TB által fizetett max. 365 napos (amiből ennek kezdetét megelőző 365 napban kivett hasonló napok -kivéve betegszabi- lejönnek) táppénz, akkor viszont NEM, mert ennek összegét a korábban általad befizetett TB és az utolsó hat havi átlagbéred alapján határozzák meg.
További ajánlott fórumok:
- A táppénzből milyen adót vonhatnak?
- 2011-ben hány százalékot vonnak le a fizetésből nyugdíjra?
- Elévült adótartozás törlése kocsiról
- A 2012-2013 jogszabályok szerint, mit vonnak még a táppénzből?
- Adóvisszatérítés esetén egy kis összegű adótartozás akadályozhatja a kifizetést?
- A passzív táppénzből vonják az adót?