A táppénzből milyen adót vonhatnak? (tudásbázis)
Én is néztem a tiédet. :)
Nekem már nem sok van, várom már nagyon,hogy megfoghassam.
Én a börtönben dolgoztam hivatásos állományúak mindig 100%-os táppénzen vannak!
Már ha ezt az összeget annak nevezzük!!!!
Akkor én miért nem????
Pedig már június 3-tól táppénzen vagyok!
Miért vagy 100%-os táppénzen?
Az enyém elméletileg 70% lenne. Én veszélyeztetett terhes vagyok.
Nekem augusztusba mikor egész hónapban táppénzen voltam volt 134696 a bruttóm ebből megkaptam 86733.
Most szept. lett 100351 a bruttóm és kaptam 64407.
És erre azt mondták, hogy ez a 100%- os táppénz!
Tiszta nevetséges az egész!
Azt sem értem miért változik hónapról hónapra?
Lehet, hogy okt. majd 30000 lesz?
Nekem is az OEP-ban végzik a bérszámfejtést és telefonba nem mondtak semmi okosat, ezért holnap megyek be személyesen és remélem lemagyarázzák, hogy nekik miért ilyen kevés. Egyik ismerősöm a 85 bruttóra kap 55 ezret 1 hónapban ezért keveslem az enyémet, pedig neki is itt Pesten az OEP-be számfejtenek.
Bármi ilyen kérdésed van csak az OEP-nél tudsz érdeklődni.
Nekem a bérszámfejtést nem a munkahelyemen hanem a központban pesten készítik és ezért nem tudok utána nézni mert állandóan kitérnek a válasz elől.
De hová lehet ezzel fordulni APEH? Vagy hová szerinted?
És szerinted a:
Jövedelemadó előleget
munkavállalói járulékot
mnyp tag nyugdíjjárulékot
ter.egészségbizt.jár
pénz. egészségbizt.jár
mnyp tagdíjat.
ezeket kell vonni?
Mert tőlem ilyeneket is vonnak!
Én 100%-os táppénzen vagyok mégis ugyanannyit levonnak mintha dolgoznék!
Ezért nem értem!?
Ugyan úgy vonnak belőle mindent!
Pl: csak a jövedelem adó előleg: 17884 Ft.
Én is vállalkozó voltam, amikor táppénzen voltam.
Ezek szerint most vagy táppénzen, ami azt jelenti, hogy a múlt évi fizetésed alapján jár a táppénz. Ha nem volt tb fizetésed, akkor valami nagyon kevés, úgy havi 35 eFt jár.
Á, én sem értem.
Vállalkozó vagyok, nekem máshogyan van, a könyvelő intézte, csak nem tudom, hogy jól tudtam-e..
Honnan kapod a fizetésedet?
A munkáltató a bruttódból levonja az adót, és a maradék 60-70 % át megkapod. Nem értem, hogy a munkáltatónak mit kellene állnia???
.. de azt akkor jól hadováltam, hogy az alkalmazott ugye kapja a táppénzt, de a munkáltatónak kell állnia az 1/3-ad részét De azt az alkalmazott nem "látja", mert az oeptől jön a pénz.. ...Vááá, vagy ez hogyan van?
..
További ajánlott fórumok:
- Gyesből és családi pótlékból fizetési meghagyás után vonhatnak akármit is, ha csak ez a jövedelem van? Vagy védettnek számít?
- 140 ezer forintos fizetésnél kb. mennyi TB-t vonhatnak le?
- Végrehajtási fázisban lévő hitelnél, mennyi az az összeg, amit maximum vonhatnak egy keresetből?
- 8 hónapja el van maradva a gyermektartás, bírósági tiltó végzésem van, ilyenkor mennyit vonhatnak a fizetésből?
- Mobilinterneten használom a Skype programot. A partneremtől vonhatnak költségeket?
- A passzív táppénzből vonják az adót?