Végrehajtási fázisban lévő hitelnél, mennyi az az összeg, amit maximum vonhatnak egy keresetből? (tudásbázis)
"Másik fontos dolog, azok esetében akik rendelkeznek biztos, fix jövedelemmel, ha az elárverezett ingatlan nem fedezi a virtuális költségeket és ez az adósok 99%-nál már nem fedezi, akkor a bank letiltatja a jövedelem 30-40%-át akár évekig vagy évtizedekig.
Ebben az esetben két dolgot tehet az Adós, de meg kell előznie a bank letiltási bejegyzési jogát. Ezért ha már látszik az elkerülhetetlen, akkor gondoskodni kell arról, hogy közjegyző előtt elismeri azt a tényt, hogy szülőtől, gyerektől, anyóstól, apóstól felvett X összegeket amit nem tudott visszafizetni ezidáig és kéri a jövedelméből tiltsák le. Ebben az esetben a bank a sorban állási elvet követi és várnia kell, amíg ezen letiltások fedezik a „kölcsönkért” összegeket. Persze mindezt ésszel és tisztességesen, demokratikusan, csakis az igazságot állítva, mert a valótlan állítást a törvény bünteti.
A másik lehetőség abban az esetben, ha kiskorú gyermekek vannak, egy különélési nyilatkozatot csináltat az Adós és kéri ez alapján a gyermektartás letiltását a jövedelméből, ezáltal a gyermekek nagykorúvá válásáig a végrehajtó nem férhet hozzá a jövedelem eme részéhez, de ezt is csak a valóságot állítva stb.,stb."
Forrás: Kásler Árpád honlapja
Ismerősnek 100 ezer forintos fizetéséből levonták úgy a 270 ezer forintos tartozását, hogy egy fillérje nem maradt a számláján, végrehajtó iroda inkasszót nyújtott be. Nem hatotta meg őket se a gyerek, se az, hogy a feleség munkanélküli.:(
Futhattak bárhova. Régebben tényleg úgy volt, hogy 40% -nál talán nem vonhattak többet, most fogalmam sincs mi alapján döntenek kitől, mennyit vonhatnak.
Szerencsétleneknek, ha nem segített volna a család, nem tudom mit csináltak volna.
Sziasztok!
Van egy ismerősöm, akinek több hitele miatt is van tartozása, pontosabban a férje nevén vannak ezek a hitelek. Már végrehajtónál van a legtöbb hitele, és most per pillanat egyszerre kettő hitelüket is vonják a férje fizetéséből, ami azt jelenti, hogy így a fizetése felét viszi a végrehajtó. Én nem vagyok nagyon jártas az ilyen dolgokban, de én úgy tudtam eddig, hogy egyszerre csak egy hitelt lehet vonni 33%-ig, és 50%-ig csak akkor ha a másik tartozás pl. gyerektartás. De olyat hogy egyszerre két hitelt vonjanak 50%-ban azt úgy tudom nem lehet. Ha esetleg valaki jártas ez ügyben, és esetleg azt is tudja hogy hol lehet ezzel kapcsolatban érdeklődni, esetleg lehet e végrehajtónál fellebbezni, az kérem írjon. Nem ítélem el őket, az hogy miért kerültek ilyen helyzetbe, az az ő dolguk, erről nem is szeretnék ezen a fórumon vitázni! Próbálok nekik segíteni...két kicsi gyerekük van, ahogy nekem is, és nagyon sajnálom őket... :-(
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Elhagynám a férjem, de el lehet tartani egy gyereket egy keresetből albérletben?
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?