X láb ellen van mit tenni? (beszélgetés)
A X oka a süllyed boka. A nem jó bokatartásra a láb a térdek befelé rogyasztásával válaszol.
Kisgyermekeknél normális. Eleinte minden kisbabában görbe lába van, aztán X és végül kiegyenesedik.
Persze örökölhető is. Nekem is az van, én is örököltem, tőlem a nagyfiam is (a lúdtalpat és az X lábat). Járunk ortopédiára, kapott lúdtalpbetétet. Így sokkal szebb a tartása, de nem tökéletes.
Nem is tudom, hogy a tökéletlen természetet meg lehet-e változtatni. :)
Szia!
Mindenképp ortopédia szükséges, ill. a szupinációs cipőket javaslom, amik a sarok belső oldalát kicsit megemelik, a lábat ezáltal kissé kifelé döntik. Bővebbet a Supy, ill. a Supi+ oldalán olvashatsz róla, ha rákeresel.
Nagyszülőkig visszamenőleg senkinek sincs X lába.
A térdénél erősen befelé van a dudor (máshogy nem tudom leírni. Ha összzárja a bokáját, akkor a térd rész erősen egymáson van. Nekem kifejezettem erős O lábam van. Nem esztétikailag zavar ez a kisfiamnál, csak ne legyen egyéb probléma majd belőle. Mindenképpen elviszem ortopédiára...
Ovis korában a kisfiam is x lábú volt, és mondták, hogy vigyem orvoshoz, ortopédia meg mittomén.... de pontosan tudtam, hogy ez ki fog egyenesedni... és úgy is lett... gyönyörű, hosszú, izmos, egyenes lábai vannak. :))
... szóval azt akarom mondani, hogy abból még bármi lehet, de saját megnyugtatásodra vidd el orvoshoz. :)
Szia!
Nekem is az volt! Befele hajlott mindkét térdem, mert az ízületeim annyira lazák voltak. Én jártam gyógytornára, bár nem emiatt, de sokat javított a tartásomon, meg a lúdtalpamon ezzel együtt az x láb is eltűnt valamennyire. Bár ma is tudom úgy tartani, mivel az ízületeim nem lettek erősebbek. :) Szerintem el kellene vinnetek gyógytornászhoz/ortopéd orvoshoz kideríteni, hogy mitől is van X lába. De amúgy ezeket a dolgokat kiszokták nőni a gyerekek:)
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Akit a rendőrök már levillogtak, és így állítottak félre ellenőrzésre!de vajon ennek kötelességünk eleget tenni?