Vörösboros sonkakocsonya recept
A Vörösboros sonkakocsonya hozzávalói:1 kg nyers füstölt sonka (vagy tarja),
50 dkg disznóbőrke,
5 dl vörös bor,
2 dl borecet,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
mokkáskanál őrölt gyömbér,
ízlés szerint törött bors (só nem kell bele, mert a füstölt sonka sós).
A Vörösboros sonkakocsonya elkészítési módja:
A kocsonyakészítés előtt való nap reggelén a füstölt sonkát áztassuk hideg vízbe. Néhányszor cseréljük rajta a vizet, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. Másnap a vizet leöntve róla az összevágott szalonnabőrkével együtt az ecetes borba tesszük, és annyi vízzel egészítjük ki, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a tisztított, felkarikázott vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerekkel. Nagyon puhára főzzük, kicsontozzuk, és éles késsel felszeleteljük a sonkát is meg a szalonnabőrkét is. A kocsonyalevet finom szűrőn átszűrjük, és a már ismertetett módon, szép formában díszesen elrendezzük a húsokat. Nagyon finom, ünnepi étel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. szept. 29. 05:55
A vörösboros sonkakocsonya elkészítési módja és hozzávalói.