Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Banános csirke édes lencsével recept

Banános csirke édes lencsével recept

A Banános csirke édes lencsével hozzávalói:
25 dkg lencse,
1 db banán,
2 db csirkecomb,
vegeta,
zöldfűszerek,
olaj,
1 fej hagyma,
3 evőkanál kristálykristálycukor,
1 db citrom


A Banános csirke édes lencsével elkészítési módja:
Egy vegetával ízesített vízben megfőzzük a lencsét. Amíg fő a lencse, kicsontozzuk a csirkecombokat. A csontról levágott húst megszórjuk vegetával és zöldfűszereket (kakukkfüvet, oregánót) vágunk bele. A banán felét ízesített húsra tesszük és feltekerjük. fogpiszkálóval kétoldalt megtűzzük, hogy ne jöjjön szét sütés közben,. Egy serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük, majd kevés vizet öntünk alá és így serpenyővel együtt, 30-40 percre betoljuk a sütőbe. Amíg a csirke megpirul, elkészítjük a köretet. 1 fej vöröshagymát keskeny szeletekre vágunk. 3 evőkanál kristálycukrot forró serpenyőben megolvasztunk, majd hozzádobjuk a hagymaszeleteket és rányomunk 1 citrom levét. Gyors keverés után kb. 0,5-1 dl víz hozzáadásával megpároljuk. Utolsó lépésként a karamelles hagymához szórjuk a megfőtt, leszűrt lencsét és a szín és íz hatás fokozásaként apróra vágott petrezselymet hintünk rá. Mikorra elkészül a köretünk, megsült a hús is, így nincs más hátra, jöhet a tálalás.


Kategória: Egytálételek receptjei


A banános csirke édes lencsével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook