Vörösboros mártás, de hogyan? (tudásbázis)
ÍNYENC MÁRTÁSOK RECEPTJEI
Mártások, öntetek
Sült, főtt és grillezett húsokat, de akár grillezett zöldségeket is változatos fogásokká varázsolhatunk különböző mártások segítségével. A jól megválasztott szószok, mártások és öntetek a harmonikusan egészítik ki az alapízeket és legnagyobb részük rendkívül egyszerűen elkészíthető!
VÖRÖSBOROS MÁRTÁS
Hozzávalók:
3 dkg vaj, 1 1/2 dl vörösbor, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 kiskanál barnacukor, 1 kiskanál finomliszt, só frissen őrölt bors
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben és 5 perc alatt pároljuk benne puhára a vékonyra felszeletelt hagymát. Szórjuk rá a lisztet és a cukrot, majd süssük 1 percig. Keverés mellett apránként engedjük fel a borral, majd tovább kevergetve főzzük addig, amíg a felére be nem sűrűsödik. Fűszerezzük és tálaljuk! Tipp: Jól illik serpenyőben sült bifsztekhez, vadszárnyasokhoz!
Kerestem és ezt találtam :)
Sok szerencsét kívánok az elkészítéséhez!
További ajánlott fórumok:
- Lángoshoz a fokhagymás mártást, hogyan kell elkészíteni?
- Mi a vörösboros kóla amerikai megfelelője?
- Hogyan készítsek édeskés, de egyben fűszeres gyros mártást?
- Melyik bor a legjobb a vörösborok közül, melyik évjárat? Pincészet?
- Hogyan kell fokhagyma mártást készíteni?
- Hogy készül a vörösboros szilvabefőtt?