Volt már valaki közületek gyermekgasztroenterológián? (tudásbázis)
itt nézd végig a listát, májasok és konzervek vannak rajta.
ja nekünk még a vizes zsemle is bevált, meg az itthon készült kenyér.
Mennyi idős a gyerkőc?
Otthon csinálj főzelékeket rizstejjel, de ételízesítő nélkül, azokban is van sajnos. Nekünk a Lidl-ben vásárolt vált be, attól nincs baja, ha ezzel álltok szemben Ti is, majd ki kell tapasztalni, mit bír a szervezete és mit nem.
Igazából ami bolti, azt nem nagyon tudod neki adni ha már nem bébiételes, csak amit otthon csinálsz. :( most terheltem én is a gyerkőcöt, hát a kiütés most nem olyan erősen, de hasmenése és viselkedészavar kijött, úgyhogy marad továbbra is a diéta..
Nekem a fiamnál 5 hetesen jött elő, végbél vérzéssel, azóta diétázik. Sem tejet, tejszármazékot, sem tojást nem ehet.. Nagyon erős ekcéma a tünete, amit nekünk is a szteroidos krém hoz helyre..
Most 17 hónapos, az 1 éves kontrollra úgy mentem, hogy nem kapott semmit, a gyerekorvos sem engedte, pedig én próbáltam volt, mire a gasztros azt mondta, akkor tessék otthon terhelni tejtermékkel.. most már a következő féléves kontrollra úgy megyek, hogy terhelem itthon előtte.
Van akinek a hasa megy nagyon, ismerek olyat is, én azért próbálnám ki.
Sajnos sok gyerekorvos nem is gondol erre, azért kell tovább menni, nem szabad ott megállni.
Ja, még egy tanács, ezt el is felejtettem..
Nekem 5 hetesen mikor vérzett a végbele, ez májusban volt, a gasztro ambulancián szeptemberre akartak időpontot adni.. magán rendelés akkor nemvolt, csak hét elejére találtam, viszont ez csütörtök volt.. Én fogtam a gyereket, bementem az ambulanciára és mondtam, hogy addig innen el nem megyek, míg valaki meg nem vizsgálja, mert nem fogok hónapokat várni egy 5 hetes gyerekkel, mire valaki megnézi. Én a helyedben ezt csinálnám, ha már majdnem a kiszáradás is megvolt a hányás, hasmenés miatt...
Nálunk a sok antibiotikum készítette ki a kicsi gyomrát.Sok E jelűt nem ehetett.Szigorúan betartottuk,hamar rendbejött.
A hányás,hasmenés tészta után lehet lisztérzékenység.Mi amíg nem tudtuk az eredményt,gluténmentesen etettük.
A kisfiunk tojásallergiás egy éve,most próbáljuk visszavezetni,6 éves.Neki fájt a hasa,és kiütései voltak.Nálunk a véreredményre is egy hónapot kell várni.Közben mi is megpróbáltunk mindent,hogy ne szenvedjen.A tojásra nem gondoltunk,mert csak annyit evett,ami az ételekben volt.
Ebben igazad van, de mivel cak egy hónap múlva mennek, egy hét most még belefér és talán okosabbak is lesznek tőle.
Az viszont igaz, hogy a vizsgálat előtt legalább 1-2 héttel, egyen mindent, hogy legyenek tünetei és a vérvétel is eredményes legyen.
Nekünk ekcéma volt a tejtől. Mikor elkezdtük a diétát 3-4 nap alatt, mintha elfújták volna, pedig már olyan csúnya volt, hogy tettem rá steroidos krémet is. Nálunk egy 20 hónaposan volt. Az itteni kórházban nem tudták megmondani mire allergiás (nem volt elég érzékeny a tesztjük). Magán úton egy hét alatt még az is kiderült mire van hajlama (kagyló-amit én is csak 3-4 alkalommal ettem eddig életemben, ő meg még nem is látott). Ez volt a különbség.
Én ugyan voltam gyermek gasztroenterológián még nagyon régen, de más jellegű dologgal, így sajnos nem tudok neked érdemben válaszolni.
Remélem, mihamarabb kiderül, hogy mi a baj, és kívánom, hogy csak valami kis apróság legyen, ami nem borítja fel fenekestül az egész életeteket!
De ahogy előttem írta valaki, lehet, hogy hanyagolni kéen kicsit a tejes cuccokat.
Egyszer a lányomnak lett hasmenése, és csak úgy múlt el neki, hogy adtam a Normaflore-t, meg nem evett-ivott tejes cuccokat. Azaz izé, mert felvágottat evett, és azt senki nem mondta, hogy abban is lehet (én meg még nem voltam ennyire sem tudatos vásárló, eszembe nem jutott, hogy abban is lehet, sőt van). Mindenesetre meggyógyult így is.
Hátha neki is csak annyi kell, hogy kicsit kímélje a pocakját.
Jobbulást!!!
Mennyi idős a kislányod?
A diétát ajánlom én is, kemény lesz, de muszáj megpróbálni addig, ott lehet úgyis azt fogják mondani, hogy azt kell csinálni, legalább már tudni fogod, hogy a tejtől van vagy sem..
Rizstejet tudsz otthon csinálni, azzal tudod helyettesíteni a tejet, én a főzelékeket abból csinálom, nagyon finomak így is. :)
Leggyakoribb allergia a tejallergia. Nekünk volt.Kinőttük.
Egy próbát megér, hogy diétáztatod egy hétig, semi tejeset nem kaphat (joghurt, túrórudi stb kilőve) DE! Vigyázz mert sok rejtett tejszármazék van a virsliben, kekszben, felvágottban is.
3-4-5 nap alatt elvileg kiürül a szervezetéből. Ha minden változatlan, akkor nem a tej a ludas. Gasztron, majd csinálnak vérvételt, de annak is 2-3 hét, míg eredménye lesz :(
További ajánlott fórumok:
- Volt már közületek valaki - gyermekével -tanulási képességet vizsgáló bizottság előtt?
- Volt már valaki közületek gyorsrandin?
- Volt valakinek közületek halálközeli élménye?
- Volt valaki közületek Csernus Imre előadáson?
- Volt valaki közületek most nyáron Párizsban?
- Volt valaki közületek Becskén a buddhista táborban kisgyerekekkel?