Volt köztetek olyan, akinek csak később mutatta ki a terhességet a teszt? (beszélgetés)
Köszi!
Na és veled mi volt ma az ultrahangon? Remélem jók a hírek! Írd meg mi volt/van.
Hat akkor ez megoldodott legalabb es a szervezeted gondoskodott a dologrol. :-)
Sok sikert majd ha ugy dontotok hogy itt az ido!
Sziasztok
Hát úgy néz ki megoldódott a "rejtély". ma délután negatív lett a tesztem.
Egy kicsit megkönnyebbültem mert ez a terhesség most nagyon váratlanul ért volna és gyűlölöm a meglepetéseket. Mindig úgy képzeltem hogy ha valaha gyereket vállalok (nem vagyok túl gyerekpárti amúgy) akkor azt majd én eltervezem hogy mikor szeretném és akkor teszünk az ügy érdekében.
De most legalább arra megtanított hogy nem bánom ha lesz. Csak valamennyire fel tudjak rá készülni.
A zigota az a megtermekenyitett petesejt, kb 6 nappal a beagyazodas elott. Beagyazodas utan embrionak hivjak a 9. hetig, onnantol magzat (fetus) lesz.
Igen, a visszamaradt szovetek miatt is lehet pozitiv a teszt kesobb. Vagy pl lehet ures a petezsak, ami azt jelenti hogy az embrio nem kezdett el fejlodni csak a korulotte levo szovetek. A szervezet termeli a terhessegi hormont es novekszik az ures petezsak hiaba. Elvileg egy ido utan ez is magatol kiurul.
Ha valaki elvetel, akarmelyik szakaszban is van, nem zuhan le nullara (azaz 5-re) a terhessegi hormon szintje azonnal. Ezert a teszt, foleg az erzekenyebbek meg egy hettel a veteles utan is siman pozitivat mutathat. D ket het mulva mar nagy valoszinuseggel negativnak kell lennie ha minden kiurult.
Tehát ha el van halva az az embrió vagy zigóta, akkor is pozitívat mutat az a teszt? Bocsi de nagyon olvasatlan vagyok még a témában.Szóval ha én most megint pozitívat tesztelek, akkor az jelentheti azt hogy van embrió és él és jelentheti azt hogy van embrió és nem él de a teszt a terhességi szövetek miatt pozitívan jelez?
Pffff
Uhhhh.....én ezt nem is értem hogy hogy vehetnek ilyesmit félvállról. Sajnálom hogy ez történt veled.
Nekem már annyira gyenge hogy már-már el is múlt. De továbbra is parázok és idegesít hogy ez mi. Ez most vetélés volt nagyon korai szakaszban vagy még mindig terhes vagyok (szinte semmit nem érzek bár ma egy kicsit szédültem) csak megjött...... Semmit sem értek.
ha van már egy lányod, akkor lehet, hogy a fiúbabákat nem tudod kihordani
Remélem, minden jóra fordul!!
szörnyű volt olvasni is!
Semmilyen vizsgálatot nem végeztek, miért történik mindez? Immunológia, genetika, hematológia, hormonsor, AMH, egyebek?
Az elso vetelesnel senki nem vett komolyan mivel az eleg gyakori. Volt egy uh-om ahol megallapitottak hogy a verzes veteles volt es nem maradt hatra semmi. A masodiknal eljutottam a midwife-hoz az elso booking appointment-re, igaz akkor mar barnaztam, de kiderult hogy mar nem csinalnak uh-ot abban a korhazban ugyhogy haza is jottem. Aztan par nap eleg intenziv verzes utan elmentem az A&E-re, de akkor mar elment a baba is. Meg sem ultrahangoztak csak vettek vert hogy megnezzek nem vesztettem-e tul sokat. Aztan mehettem haza.
A harmadiknal is a booking appointment-ig jutottam es elkezdtem verezni ket nap mulva. Bementem az A&E-re es elszineszkedtem hogy haldoklom, osszegornyedve rafekudtem a recepcios pultra es addig ajuldoztam mig meg ultrahangoztak. Sajnos csak azt lattak hogy a baba mar par hete halott, ugyhogy hazamentem elvetelni. De felajanlottak hogy adnak gyogyszert amitol gyorsabban elmenne, vagy vakummal tisztitananak ki. En inkabb a termeszetes utat valasztottam. Aztan csinalnom kellett egy tesztet ket het mulva es felhivni oket az eredmennyel.
Most ennel mar nagyon figyelnek. Mar volt ket uh-om is es penteken lesz a harmadik. Szerintem 99.9% hogy nem nott a baba csak az ures petezsakot fogjak latni. De mar nem is erdekel, csak szedjek mar ki hogy ne erezzem magam ennyire terhesnek a semmiert. Hat ez az en "rovid" tortenetem es tapasztalatom az itteni ellatassal.
Hát sajnálom,de legalább tényleg tudod mit szeretnél! :)
Szerintem tényleg kérj valami kivizsgálást,hogy nincs-e nőgyógyászati problémád,petevezeték elzáródás,vagy bármi... Sok sikert! :)
Nem tudom mert en egy hetig vereztem es meg mindig latjak a petezsakot szoval nem volt eleg. Ezert hivtak vissza a verzes utan ket hettel es most varunk egy ujabb hetet hogy no-e vagy sem. De szerintem az csodaval hataros lesz ha igen.
En mar olyan szerencses helyzetben vagyok hogy a GP-m tud kerni nekem idopontot aznapra az EPU-ba de ezt a kulonleges banasmodot harom vetelessel erdemeltem ki. Kulonben surgoassegi uh-ra ket nappal kesobbre lehet kapni csak idopontot. Ezert jobb ha az A&e-re mesz rogton. Csak gyozodj meg rola hogy van a korhaznak EPU-ja kulonben potyara mesz be.
Sajnalom! De legalabb mostmar tudod hogy mit szeretnel :-)
Ket nap mulva meg lehet hogy pozitiv lesz a teszt, az szerintem meg korai. Talan egy het mulva nezd meg. Ha meg mindig pozitiv akkor azert egy uh-ot csinaltatnek. Az early pregnancy unitok erre vannak. Bemehetsz egy A&E-re es onnan fel fognak kuldeni az EPU-ra. Ja, picit lodits a verzessel es a fajdalommal, akkor tuti megneznek! Sok sikert!
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. 28 napos ciklusaim voltak, június 14.-én jött meg, aztán július 5.-én, amit kicsit korainak is éreztem, és majdnem egy hétig csak barnáztam, aztán jött a rendes vérzés, de nagyon darabos volt :/ most nem tudom mihez viszonyítsak, de ha 5.-éhez 28 napot számolok, akkor most 2.-án kellett volna megjönnie. De 1.-eje óta csak barnázok. Éppen csak, de van. Viszont mellem nem feszül. Csináltam teszteket, de negatív. Nem igazán értem mi lehet ez, illetve a múlt havit se.
De itt vannak sokkal jobban informáltak nálam :)
Én sem tudtam, h a barnázás nem normális, egy picit mindig volt nekem is mensi előtt és után is, az orvos se mondott rá soha semmit.
Hátha az még fontos infó, hogy tervezünk babát, de nem figyelünk, nem számolgatunk, csak nem védekezünk. :)
További ajánlott fórumok:
- Volt már köztetek olyan, akinek "későn" diagnosztizálták a terhességet?
- Lányok, van köztetek olyan, aki megúszta émelygés, hányinger nélkül a terhességet?
- Kinek mikor mutatta ki a tesz a terhességet?
- Volt valaki, akinek a nem várt után több nappal mutatta ki a teszt a terhességet?
- Van köztetek olyan, akinek a terhesség első hetei tünetmentesek voltak?
- Van köztetek valaki akinek fogfájás volt a korai terhességi tünete?