Vizsgáld felül a nézőpontodat! (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Vizsgáld felül a nézőpontodat!
Zolcsika Ha ennyire rá lát az ember dolgokra gondolom többek között te is !? És tudhatja az ember,h mi is lesz És ennyi nézőpontal rendelkezik valaki! Akkor magyarázd már el nekem légyszíves az ilyen okos bölcs mindenre rálátó ember miért nem képes konkrét válaszokat adni egy másik embertársának?Aki mondjuk még nem tart ott itt aki kicsit értetlen volt dolgokban,aki szeretett volna válaszokat kapni,aki kérdéseket tett fel egy ilyen magas szintű BÖLCS embernek! Akkor az ilyen nagytudású okos ember miért nem adott annyi tiszteletet annak a másik EMBERNEK,h elmagyarázott volna neki kicsit bővebben dolgokat,esetleg meg oszhatta volna a BÖLCS ember az ő nézőpontját és rálátását a dolgokra ahogy ő gondolja.! Helyette inkább a halgatásba,a nem válaszolásnak,a másik EMBER eltaszítására,nem megértése,a rengeteg kérdés elsöprése volt inkább a tett. Csak kérdem....ez méltó viselkedés egy ilyen
magas szinten működő,BŐLCS,nagytudású,rálátó embertől,h ne adjon az embertársának megfelelő számára érthető válaszokat?
Most kezdtem csak el olvasgatni a hozzászólásaitokat
. Ez az eszement nagy bölcsesség meg ahogy kántáltok róla évről-évre a bölcsességekről!micsoda nagy bőlcs emberek lehetek! Csak szerintem pont ezekből semmit nem tudtok magatokon alkalmazni. Én így látom már hosszú ideje rólatok a képet. Én nem is tudom már elképzelni,h azok az emberek akik ide tévednek úristen vajon miket gondolhatnak rólatok? :)Bár így voltam én is az elején csak tátva maradt a szám,h mennyi okos intellinges, és BŐLCS ember mondja meg napról napra a tutit.Elképesztő :)Persze jókat írtok! Élvezem én is persze én már más szemmel olvasom a dolgaitokat mondhatni megvilágosodtam :)Rólatok. Szép napot nektek.
Jó, de az éber ember az nem folyik bele drámákba, vagyis a lehető legmesszebbről szemléli az ilyen kapcsolatokat. Tudja hogy nincs értelme nagyon belemenni, de belemehet ha akar. Ha tudod mi lesz, akkor fölösleges belemenni, kivéve ha megéri az neked.
Tehát rálátása van dolgokra, de ő dönt hogy "aktív" lesz -e vagy "passzív".
Viszont ehhez tényleg több nézőpont kell, a tudatosságnak egy olyan foka, ahol egy csomó mindennel tisztában van az ember.
Ez nem feltétlenül anyagi, lexikális tudás. Hanem lelki-szellemi bölcsesség.
A nézőpont egy olyan "hely" ahonnan nézve a dolgok másképp mutatnak, mint másvalaki nézőpontjából.
Mi határozza meg nézőpontunkat? Az eddigi egész életünk, hozott és szerzett tulajdonságaink, tapasztalataink, helyünk a világban. Nézzünk egy példát: egy piramis a térben. Aki alulról szemléli, mert ott a világban elfoglalt helye, az egy négyszöget lát és nem tarthat mást igaznak, csak azt, hogy ő egy négyzetet lát. Nézzük azt, aki szemben áll a piramissal, mert a világban elfoglalt helye ott van. Ő mit lát? Egy háromszöget és neki ez az igaz, nem mondhat mást, csak azt amit lát. Nyilvánvaló, hogy ha felül kerekednének saját helyzetükön, és megszemlélhetnék az adott objektumot, rájönnének, hogy egyikük igaza sem a teljes igazság, de ugyan akkor el kell ismerniük, hogy igaza volt a másiknak. Van aki képes arra, hogy más nézőpontból is megvizsgálja az adott dolgot, képes kilépni túlnézni a világban elfoglalt helyén, ők a nyitottak és vannak akik erre képtelenek. Nekik nagyon nehéz, sőt képtelenek kimondani, hogy: Bocsánat, (neked is) igazad van.
Gratula a cikkhez. :)
Nap mint nap szembesülök ezzel, ha csak a saját vélemény nyilvánítást veszem alapul akkor is.
De néha eszembe jut az is, hogy nem vagyunk egyformák és némelyik embernek látom a múltját hátterét is. Tudom mi alapján formál véleményt és hamar lehet érvelni nekik :)úgy hogy csak beszélgetünk és nem veszik zokon...
Részben ez jó, nem vagyunk egyformák több szempontból sem. Én ezt jó dolognak tartom..
Ami magamat illeti be tudom látni ha hibáztam, azt is ha megbántottam valakit és ha bocsánatot nem is mindig tudok kérni(attól függ miről van szó és kivel szemben), de tenni tudok azért hogy lássa nem akartam megbántani, nem volt szándékos stb....
De azt ha a bolondját járatják velem, meg egyéb ilyenek stb..na azt én sem szeretem de, ebből is csak tanulni lehet :D
Szép Napot Mindenkinek!
Az-az emberi magatartásforma villan fel bennem a soraidat olvasva, melyet az EGO mozgat.
Az ego meghatározza a saját igazát szajkózó személyeknek az életét, mert elhiszik, hogy létezésük az 5 érzékszervre, elmére és intellektusukra korlátozódik és meggyőződésükké válik, hogy egyéniségek a nagy tömegben.
Ebbe azért genetika is van meg törzsfejlődés stb... A Nat.Geo-on is mennek a témába műsorok. Az emberi elme képes magát meggyőzni az igazáról akkor is ha nincs igaza :)Tegnap is pont egy ilyen rész ment: vhol vicces is volt meg megdöbbentő milyen könnyű manipulálni a legtöbb embert.
A cikkedről :szép lenne ha mindenki megbocsátana bocsánatot kérne meg rendes lenne meg stb...de több mint 4 X -el meg sok mindennel a hátam mögött azt mondom ez csak egy idea.Ha általánosságot akarok írni az van hogy próbálsz mindenkivel rendes lenni cserébe téged meg mindenütt átvernek becsapnak hülyének néznek stb... Szóval előbb-utóbb kénytelen mindenki megkeményedni és vmilyen szinten közönyössé válni...Amúgy meg mit ér egy bocsánatkérés egy oltári szemétség után x idővel ? Őszintén semmit.
Képtelenek vagyunk bocsánatot kérni, belátni a hibáinkat és kijavítani azokat - ezzel sokszor romba döntjük kapcsolatainkat: szerelmek, családok, barátságok válnak semmivé.
Ugrás a teljes írásra: Vizsgáld felül a nézőpontodat!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- 60 éven felüliek retró kávézója
- Szexualitás 50-en felül
- Nagy hőségben kell-e a csecsemőknek a tápláláson felül plusz folyadékot adni?
- Elöltöltős vagy felültöltős mosógép?
- Mit szóltok a kormány mostani megszorításához?A rokkantak felülvizsgálatához?