Vízóra hitelessége (beszélgetés)
Nem mindegy az sem, hogy bekötési vízmérőről, vagy a lakásban található mellékvízmérőről van szó.
Az előbbit hivatalból végzik ingyenesen, az utóbbit pedig jó pénzért :)
Nekem 2017-ben lett cserélve a vízórám. Senki nem értesített. Nekem kellett szerelőt keresnem, aki kijött, lecserélte az órát és elintézte a papírmunkát is.
A vízművek oldalán van elérhetősége a szerelőknek, hívj fel egyet és egyeztess vele időpontot.
Úgy tudom, hogy írásban jelezni kell feléjük, és majd ők értesítenek, hogy milyen időpontban fognak menni. Nyugi, az értesítőn 2 dátum lesz, hogy te is tudd magad ütemezni. Ők úgy fogják szervezni, hogy a szerelőket vezénylik, és 1-1 társasházban, vagy 1-1 utcában ha elindulnak, akkor akik onnét kérték a cserét, sorba mennek lakásról-lakásra.
Amikor mi tavasszal jeleztük itt a házban, és valamikor késő ősszel értek ide hozzánk.
Engem értesítettek, hogy mikor jár le a hitelessége.
Ha 2018 van a számlán, akkor december 31-ig hiteles.
Sziasztok. Úgy tudom 8 évig hiteles egy vízóra. A számlán csak az év van megadva, ami 2018. Ez azt jelenti, h ebben az évben még érvényes? Tehát egy évem van rá, h cseréljék? Nem küld a szolgáltató erről értesítést? Konkrétan mikor lett legutóbb ez elvégezve, fogalmam sincs.
Köszönöm, ha válaszoltok.
További ajánlott fórumok:
- Mikor jöhet át a szomszéd leolvasni a saját vízóráját, ha az az én telkemen van?
- Mennyibe kerül Miskolcon, társasházba a vízóra cseréje?
- Kinek kell fizetni a társasház vízóra szerelést?
- Mitől koszos vízóra csere után a víz?
- 2 vízóra lehet 1 telken?
- Társasházi albérletben kinek kell kifizetnie a vízóra cseréjét?