Kinek kell fizetni a társasház vízóra szerelést? (tudásbázis)
Úgy egyéni,hogy nincs saját órája,szomszéddal közös.Most szeretne saját,egyéni mérőt és nagyrészt az én telekrészemen keresztül,abba az aknába,amihez ő semmit se tett(de szólt,hogy bővíteni kell)
Ezen háborodtam fel,mi közöm az ő órájához?
Átadom a jogot (szolgalminak is nevezhetem),de a minimum,hogy ne legyen költségem és állítsa vissza az eredeti állapotot
Közös képviselettel mi újság?
Ott kell,hogy legyen alapító okirat.
Meg persze a lakóknál is kell,hogy legyen.
Ha a szomszédod egyéni akciót csinált, akkor a járda és az akna helyreállítása természetesen az ő költsége. Ne hagy annyiban.
A társasháznak bent van,a lakótárs saját mérőt szeretne-ez nem baj.Csak az én területemen-járdámon keresztül szeretne eljutni ahhoz az aknához,amibe semmit se adott.
Természetesen az ásást kifizeti,de a feltört beton már nem érdekli.Az se,hogy az aknát át kell alakíttatni,hogy beférjen az órájával.
Az akna és a járda helyreállítása szerinte közös feladat.
Szia!
kisj-nek igaza van, ha semmit nem tudsz az alapító okiratban foglaltakról, mi csak találgatni tudunk. Valamint általánosságokat tanácsolni. Ha nem tudod elkérni senkitől, a Földhivatalban biztos kapsz róla másolatot!
Hivatalos közös képviselő nincs,a legrégebben ott lakó vállalta.
alapító okiratot nem ismerem,de 100 éves a ház,nem tudom,van róla szó,vagy sem.
Lakógyűlés biztos lesz..csak nem tudom mit tegyek.
Az akna kialakításához csak a két érintett lakás járult hozzá anyagilag.A most vízórát tervező egy éve lakik ott,erről nem tud.
Szerintem ha építek egy szobát,nem nekem kell állni a kibővítés egy részét,ha a szomszéd is be akar költözni.Ha megengedem,neki kell állni a költséget (ez vonatkozhat a vízórára)
Társasházi alapító okirat?
Közös képviselet?
Lakógyűlés?
Semmiről nem tudok semmit, így aztán csak általánosságban írtam.
a társasház költsége?
Két lakót tuti nem érdekel,a hátsó lakást csinálják most előttem viszik el a vezetéket,őket max. a zaj zavarja.Nem ott közlekednek,két gazszál nem lesz elmozdítva..
Én rendben vagyok,nekem nincs munkám,csak nálam verik szét a járdát.
Az aknához semmi közöm,se a takarítás,se a nagyobbításhoz..csinálja az,aki szereltetni akar.(amikor mi csináltatunk,senki se szállt be,bár csak a mi területünk volt érintve)
Az akna átalakításba be kell szállnod.
A járdádban és a kertedben keletkező kár megint a társasház költsége. (persze új járdát nem kapsz, hanem csak a kérdéses szakaszon betonozzák újra, isten nevében:))
Négylakásosban lakom,az előkertben van az akna.A hátsó lakónak mellékmérője van,egy lakáshoz csatlakozva.Főmérőt fog szereltetni,ehhez az én járdámat és előkertemet töri és ássa fel..
Az akna se jó,tisztítani és egyéb átalakítást kell végezni.Az aknában eddig két óra van,kérdéses,hogy a harmadikat be lehet rakni..
Anyagi kérdéseim:
be kell szállni az akna átalakításába?
A járdámon és a kertben keletkező ásást betontörést kinek kell helyreállítani?-itt kicsit problémás,hogy nincs túl jó állapotban a járdám,újat kérni,háát..
Köszönöm
Nekem van egyedül mindenkitől független órám..
További ajánlott fórumok:
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Akik társasházban laknak és zenészek
- Mit tennétek, ha a társasház alatt ahol laktok egy pékség lenne és nem lehet szellőztetni tőle annyira büdös?
- Mennyibe kerül Miskolcon, társasházba a vízóra cseréje?
- A vízórákat hány évente kell lecseréltetni egy társasházi lakásban?
- Ha esetleg nem jó a vízóra, akkor is ki kell fizetni az irreálisan magas számlát?