Ha esetleg nem jó a vízóra, akkor is ki kell fizetni az irreálisan magas számlát? (tudásbázis)
Ha a vízóra hibás, akkor nyilván nem a fogyasztónak kell kifizetni a számlát.
A mérőórát egyébként 17000 Ft-ért vizsgálják be hatósági laboratóriumban. De ha kiderül, hogy nem működött jól, akkor a vizsgálati díjat is a vízművek fizeti szerintem.
Bizony, nálunk is így volt, a vízóraleolvasó szólt, hogy megugrott a fogyasztás (félévenként jár egyébként).
Kiderült, hogy a férjem rosszul nyitotta ki a kerti csapot. 40000 Ft folyt el, a csatornadíjat nekünk is elengedték.
Sőt, a vízművesek szólnak, hogy nagyobb a fogyasztás a szokottnál, nézzük meg a csapokat.
Nálam is csak sokára derült ki, hogy éppen a mosdó alatt félig a falba süllyesztett elzáró csap szivárog. Közel egy éven át fizettem értetlenül a magas számlákat.
A szüleim nyaralójában egyszer 200.000 forintos vízdíj keletkezett. Elvitettük hatósági bevizsgálásra a vízórát, az rendben levőnek találta.
A vízórások szerint ősztől köv. nyárig simán el tud csöpögni ekkora vízmennyiség, és mivel lehet, hogy rosszul volt elzárva a csap télre, sajnos ki is kellett fizetni.
Ha nem jó a vízóra, sajnos lehetséges.
Hiába tudjátok, mennyi az átlag, amit szoktatok fizetni; (én is fizettem már ki a tízszeresét).
További ajánlott fórumok:
- Évek óta irreálisan érzékeny a szaglásom. Ezt okozhatja az allergia?
- Előfizetésről-feltöltősre váltáskor, aznap kell-e az aktuális számlát fizetni, mikor a váltás megtörtént?
- Víz számlát decemberben vagy januárban kell fizetni?
- Hol lehet felár nélkül Sziget jegyet venni? Esetleg, ha kártyával is lehetne fizetni. az nagy boldogság lenne:)
- OTP-nél nyitottam NYESZ számlát. De a Takszövnél vásároltam állami kötvényt . Kamata után kell-e kamat adót fizetni?
- Mennyit kell fizetni egy tejfog betöméséért? Esetleg húzásáért?