Vízköves üvegbe lehet adagolni az éppen készülő lekvárt? (tudásbázis kérdés)
Soha nem sterilizáltam befőzés előtt az üvegeket.
Tisztán lettek el rakva, befőzés előtt a kerti csapnál alaposan megmosva, kiöblítve, megszárítva várták hogy megtöltsem őket. Nem voltak vízkövesek. Az hogy a vízcsepp foltot hagyja az üvegen az nem vízkő.
Én azt utálom, amikor nagy lángon pöfögve köpköd, ez a sűrűre jellemző, tartalékon meg nem fő 😀 pár üveg édesítőszerest csináltam azért ma, de még várakozik egy adag.
Nem szoktam sterilizálni az üvegeket, csak megszárítom. Viszont minden esetben szárazdunsztba teszem.
Végül mit tettél? Gondolom, míg főtt a lekvár, eldöntötted, mi lesz az üvegekkel. Hogy sikerült a lekvár?
Évek óta nem főztem lekvárt, de én még olyat nem hallottam, hogy a kifőzött üveg száradás után vízköves lett volna. Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem hiszem el, csak nekem furcsa.
Én mikrozom az üvegeket, de előtte elmosom ecetes vízben.
Mosogatógép többször hagy nagyobb vagy hosszúkás üvegekben mosogatószert így arról leszoktam.
Nem szokott megbuggyanni semmi.
Na figyelj, én elmosnám őket, aztán egy tepsit tennék a tűzhelyre, aljába vizet és bele az üvegeket, aztán szép lassan elkzdeném melegíteni, míg fő a lekvár, ez a assan felforró víz ismét csíramentesíti az üvegeket. Ha kész a lekvár, belemered az üvegekbe, rátekered a tetőt és fejre állítod.
Én így szoktam, persze mindig fosok, hogy összetörik, de nem szokott. És megpenészedni sem.
További ajánlott fórumok:
- A gyógynövény teák fogyasztását túl lehet adagolni?
- Akril kád, ha vízköves, és sárgás-barnás emiatt, mivel tisztítható?
- C -vitamin 3 évesnek? Hány mg/nap?Túl lehet adagolni?
- Ti mivel tisztitjátok a zuhanykabint? Főleg a vízköves lerakódások érdekelnek, meg összekarcolni se szeretném, segítsetek.
- Mosódiót használók! Segítsetek! A mosógép dobja teljesen lemattult. Olyan, mintha vízköves lenne, de nem az. Mitől lehet ez?
- Hogyan kell a vízköves elektromos kávéfőzőt kitisztítani?