Hogyan kell vízgőz felett készíteni valamit? Mit takar a vízgőz? (tudásbázis)
J. is mondta tegnap, hogy vegyek 3 szeletet, jobban járok. Csak olyan egyszerűnek látszott. D
A múlt héten csináltam valamit, piszok jó lett, pedig 3 réteges volt. Na, majd eszembe jut.
Próbáld meg, én nagyon kezdő vagyok, komolyan. kb. 1 éve kezdtem, pogácsával. Aztán volt 1-1 diós, mákos is, utána amitől legjobban féltem, a piskóta. Az nagyon jó lett!
Itt vigyázhattam volna a kakaó átszitálásánál, túl nagy szűrőt v. mit használtam, csomó az asztalterítőn kötött ki. Jó, ez sütésre van, de akkor is randa volt rajta a kakaó, már ki is mostam.:)
Én úgy olvastam, hogy egy vastagabb cérnával (vagy vékony spárgával) is el lehet vágni keresztben egy tortafélét.
Egy késsel bevágod, ahol el akarod vágni. Ebben a résben elkezdve kell körül az oldalán tenni a cérnát úgy, hogy magunk előtt keresztezzük, ezután ezeket a keresztezett végeket egymástól az ellenkező irányba húzzuk. Nem tudom, így érthető-e.
Úgy volt, hogy hat órára letusolok, de elnehezedtem.:((
Pedig június-július-augusztusban már olyan jól éreztem magam.
De egész nyáron naponta fél doboz jégkrém, megtette hatását.
Szóval megcsináltam, már be is laktam. Nekem jól feljött a sütőben, 180 fokon 25 percig. Csakhogy 3 egyenlő részre "szakadt", mire átcsúsztattam másik tálra.
Elvágtam a darabokat, rákentem a krémet, ami nagyon édes. Rá már nem is tettem.
Ahhoz képest, hogy 2 napja készülök, mert olyan egyszerű, hát nem annyira. Ha ezzel nem rontom el a gyomrom, akkor maradok a piskótánál, azt baracklekvárral megkenem, kész.
Hiányos a felszerelésem, mert nem találtam olyan rácsot, amit mutat, ráadásul olyan elvágóm sincs, mint a videón.
Na, ennyi mára, de szerintem a hétre is. 57-58 kg. körül pont jólérzem magam, ma 59,4 hát ez nem tetszik. Idei sütést befejeztem.:))
Ugye? Borzasztó!
😁
Pár éve megcsináltam az akkor nagyon divatos bögrés csokis sütit, ami akkor felrobbantotta a világot :DDD
Kb. mintha egy kakaós rántottát ettem volna :D
Húú ez nagyon tetszik... Lehet hogy sütőben kiszáradna.
Légyszíves írd meg a tapasztalatod.Köszönöm
Pedig szerintem onnantól, hog behajítottuk a sütőbe, alig kell ránézni.
Ha van a sütőn időzítő, azt be lehet úgy állítani a biztonság kedvéért, hogy előbb jelezzen, mint a feltételezhető készre sütési idő. Akkor nyugodtan meg lehet nézni, jó-e már.
Ha füles edényben sütöd, akkor nem kell alá semmi.
Eygik edényben a víz, amit felforralsz, a másik edényben a tészta, amely edény a füleinél fogva belelóg a forró vízbe.
Ha csak fületlen edényed van, akkor tegyél a vizes edény aljába egy lapos konzervdobozt, kisebb serpenyőt vagy valamit, amin állhat a tésztás edény.
A harmadik lehetőséget már írtam, hogy a tésztás edény mint egy fedő, az aljával a vizes edény tetején áll. Ez veszélyes kicsit, mert a gőz esetleg megmozdítja és leborulhat.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Tárcsát hogyan kell előkészíteni az első sütés előtt? Mivel lehet takarítani, ki kell-e égetni?