Visszaélhet-e az apa (volt férj) a gyerekek anyakönyvi kivonatának fénymásolatával? Kiadnád-e nyugodt szívvel azokat neki? (tudásbázis kérdés)
Nem csak abban az országban lehet kérni a családi pótlékot, ahol a gyerekek laknak.
Anyu Ausztriában dolgozott, addig kapta a családi pótlékot kint öcsém után, míg ő itthon tanult, 23 éves koráig. Nem tudom milyen iratok és igazolások kellettek, de tuti nem fordítatta le.
Buta lennék kiadni neki, hogy aztán azzal tegyen nekem keresztbe.
Másik: bennem is felmerült, hogy ha nincs nála a gyermek mire is vagyis kire is igényelné a családit, mert itthon is az kapja akinél a gyermek el van helyezve.
külföldön egy magyar anyakönyvi kivonat fénymásolatát elfogadják? ami még ráadásul nincs is hitelesítve?
merjek neki hinni annyi csalódás és hazugság után? vajon mit akarhat vele? fel lehet használni másra is?
hogy el tud-e intézni valamilyen hivatalos ügyet vele? akár itthon akár külföldön
azt mondja azért kell mert meg ki dolgozni és hogy a családi pótlékot megigényelné külföldön, de ehhez ez kell? és fénymásolat kell?
olyan furi ez a sztori!
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a felháborító anyakönyveztethető nevekről?
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)
- Elveszett anyakönyvi kivonat pótlása mennyibe kerül?
- Születési anyakönyvi kivonat Bírósági bekérése
- Nagymamám születési anyakönyvi kivonatának kéne a másolata, de külföldön született. Hogyan lehet megszerezni?