Villanytűzhely beszerelése (beszélgetős fórum)
Ahh, valoszinuleg meg a kombinalt tuzhely sem kivitelezheto.
Raadasul most neztem hogy nem is 16 amperes a megszakito, hanem 15...
Es van meg 3x16 A, de az ejszakai aram, arrol csak a villanykalyha es a bojler megy.
ha csak melegedni akartok, elég egy hősugárzó is. Mi nem, nagyon szeretjüök a meleget, ezért a gázt be sem kapcsoltuk, ne menjen egész nap amikor nem tul sokat vagyunk itthon.
Fiammal élek, mindklettőnk szobájában van egy-egy hősugárzó, bőven elég, pld ma is alig ment. 5 korül jöttem haza, azóta be sem kapcsoltam.
Nem emlékszem már, hogy egyáltalán cseréltük-e a reduktort.
Ahol a palackot veszed kérdezz rá, hogy le tudják-e ellenőrizni a reduktort, ha azt is elviszed.
Esetleg telefonon érdeklődj egy gázszerelőnél.
Ha nem éri külső fizikai behatás, akkor egyiket sem kell cserélni, maximum a tömítőgyűrűt, amit a palackcserénél automatikusan adnak(törvényileg hozzá jár)
az országban sok ezer palackos tűzhely működik, tíz-húsz évig semmi baja a reduktornak, sem a csőnek.
Erre nagyon vigyáztak a gyártáskor. Amúgy ki van ez találva rendesen.
Meg tudnád mondani, hogy milyen időközönként kell reduktort és tömlőt cserélni?
Interneten kerestem a választ, sikertelenül.
Ahol baj történik, ott nem megfelelő a reduktor, vagy egyéb felelőtlenség fordul elő. Elég óvatos vagy, így nem történhet baj.
Még ma is gazdaságos, mert pl.az albérlőm csak melegítésre használja a vezetékes gázt, kb.havi 1-3 köbmétert fogyaszt és a havi ezerFt készenléti díj miatt ez évi 16ezer Ft kiadást jelent.
Arra gondolsz, hogy felül három-négy-öt (gáz) lángrózsa van, alul pedig egy hatlövetű villanytűzhely?
Jó megoldás, csak ha nincs vezetékes gáz, akkor palackozni kell(ami nem bonyolult, és benzinkútnál cserélhető)
Azt írod, hogy gyenge a hálózat. Akkor a sütőtöl is le fog térdelni.
Ne add fel.
Természetesen nálunk is így történik a csere. Tényleg gazdaságos, évi 8 000 Ft-ba kerül. :)
Viszont mindig összeszorul a gyomrom, ha a híradóban gázrobbanásról hallok.
Ilyen körülmények között semmi értelme. Sőt, a meglévő hálózatra így rá sem kötném, mert nem biztonságos, amellett, hogy még csak nem is lehetne normálisan hasznáéni.
Csak akkor csinálnám meg én a tulaj helyett, ha lelakhatnám az árát - ezt nem engedi esetleg? Akkor vehetnétek magatoknak, és mégse lenne kidobott pénz...
Évtizedekig használtam a nyaralóban gázpalackot. Minden cserénél új tömítést tettünk és habbal ellenőriztük. Soha nem volt szivárgás és egyéb probléma. Én kedveltem, mert olcsó volt.
A gáztűzhelyet később át lehetett alakítani vezetékes gázra is.
Gyenge áramerősségnél nem érdemes elektromos tűzhelyet venni.
Nem tudom ezzel hogyan boldogulnék.
Mondjuk vasárnap reggel szeretném feltenni főni a húslevest, a pörköltet, a köretet, a sütőbe meg menne a süti :)
Muszaj vennunk, valamin fozni kell, mert ami itt volt palackos gaztuzhely, az tonkrement.
Igen, kellene magasabb amperes ora, de sajnos nem lesz.
Mas lakasaba nem vennek villanytuzhelyet.
Azt hiszem, magasabb amperszamu (ora?) is kellene.
További ajánlott fórumok:
- Nem működik a villanytűzhelyem(hagyományos) Mi lehet a baj?
- Tető nélküli villanytűzhely mögé csempe helyett milyen praktikus megoldást javasoltok?
- A villanytűzhelyemben minden piskóta, vagy kevert süti felpuklisodik, a közepe kétszer akkora lesz, mint a széle. Mit tehetnék?
- A sajtos ropogóst lehet villanytűzhelyen is csinálni?
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül a légkondi beszerelése?
- Mivel lehet a hagyományos villanytűzhely lapjáról letisztinani a ráégett dolgokat és a rozsdát?