Veszélyes a hegesztő szakma? (tudásbázis)
Én egész nyáron polóba hegesztettem,mível nem volt kedvem 35fokba + amit rátesz a hegesztés is,megsülni.Azt mondani se kell,hogy a nyakam és alkarom állandóan megégett az ivtől.
De akkor egy idősebb munkatársam,azt mondta,hogy úgy szórakozzak ezzel,hogy volt egy barátja,kollégája aki igy halt meg,bőrrákot kapott ami áttételes lett.
Azóta minimum a munkásfelső nálam,de még igy is átjön néha,főleg amikor 250-280Amperon süvitek.
Elöbb fog pecsenyére égni és felveszi a védőruhát a legnagyobb melegben is.
Elmúlt hetekben volt egy kevés melóm, közte hegesztés. Persze félmeztelenül mert meleg volt
Meg is kapoott a pir és hámlottam napok múlva
Állj rá a rozsdamentes hegesztésre!
Abból kevesen vannak, pedig van rá igény.
Ha kitanulod jól az elméletét, és beszerzel egy használt AWI gépet, az egy aranybánya lehet.
Szoval a hülyeséget választottad?
És küldöldön hogy tanulsóz meg bármi szakmát ha itthon nem tudsz
És milyen egyetemröl beszélsz? Gondoldo hoazzal el tudsz jó pénzért helyeszkedni?
HA orvosi akkor pláne sok év tanulás nagy pénz befektetés és gyakorlatban még sehol nem vagy ha végeztél is.
Akkor menj el ápoló szakra, majd szakaszisztens,vagy fogorvosi aszisztens, azzal is lehet keresni külföldön, persze nyelvtudás kell
Van?
Van jóbarátom aki mosogató évek óta. Kajálni persze lehet és bírja lelkileg is
Igaz Mo-gon.
Sajnos sok minden akartam lenni, mar csak akasztott ember nem,de minden terv ment a kukaba. Sajnos nincs penzem egyetemre jarni.
Igy kicsit atgondoltam lassan 23 evesen ,hogy mihez is tudnek kezdeni az eletemmel.
Voltam ped-asszisztens igy a tanitas eleg kozel allt a szivemhez,de ma mar lehetetlen szinte bekerulni az egyetemre oly magasak a ponthatarok es a kovetelmenyek.
A szuleim is sakkban tartanak,hogy most mar kell egy biztos pont az eletemben,nem pedig almokat kergeti semmi haszon fejeben.
Most fogok kulfoldre koltozni. Egy konyhan fogok dolgozni a szamarletre legalso fokan.
Viszont egy szakmar ki kellene tanulni.... :(
Mindenképpen. Nincs annál borzalmasabb, mint olyan tevékenységet végezni napi 8-12 órában, amit a legkevésbé sem élvezel. Egyenes út a megkeseredettségbe. Persze ez egy hobbival, állandó célokkal kompenzálható, de ha egy mód van rá, miért ne törekednél tudatosan úgy hasznosulni, hogy közben ki is tudj teljesedni.
Ezekkel a szakmával az állandó foglalkoztatottságodat is biztosítanád, ami egyáltalán nem mellékes. Egy nyelvet azért csapj mellé, hogy biztosra mehess.:)
Általános hegesztő ne légy.Viszont ha leteszed a mestervizsgát (minösitést) az nemzetközi bizonyitványt ad amit az Eu -n belül bárhol elfogadnak.
Bármilyen kérdésre szivesen válaszolok privátban.
Egy szakmabeli.
A targoncas eleg jol keres kulfoldon.
Viszont ennek is van vagy 1000 fele agazata :(
Elvarjak hogy legalabb 3 ev tapasztalatom legyen.
Koszi. Megnyugtato valaszok.
Hat...egy felsofoku boltvezeto es kereskedelmi vegzettseg.
Viszont nem csak hogy nem erdekel de el se tudok vele helyezkedni...meg egy kasszas munkaban sem.
Nem veszélyes, hiszen veszélyességi pótlék sem jár.
Éppen olyan szakma, mint bármelyik.
A munkavédelmi szabályokat be kell tartani!
a felszabaduló gőzök,gázok,füstök ellen van egy kis gomb a hegesztő asztal mellet....azzal kapcsolod be az elszívó berendezés ventillátorát.
Ennyi.
szóval megpróbálhatom ?
ha érdekelne titeket megpróbálnátok?
Mi a túró köze van - te kis zseni - a hegesztés vélt ártalmainak a fizikához?
... mert a kémiának még lehetne. De arra ott vannak a védőfelszerelések!
Ennyire futja? Ez csak gyenge személyeskedés! :-P
Ettől még nem leszel több! ... SŐT!
Csak a bunkóságod mutattad ki!
Honnan szedtél össze ennyi ostobaságot?
(mérgesgázok, kénvegyületek, ... és hogy jön ide a fizika?)
TÉNYEKET írjál, ne agyalmányokat!
További ajánlott fórumok:
- Az én bébim csak hason hajlandó aludni, nem nagyon veszélyes ez?
- Milyen gyerekekre NEM vagy legalábbis kevésbé veszélyes takarítószereket ismertek, használtok?
- Szerintetek veszélyes altatásban szülni?
- Golden Retriever is lehet veszelyes!
- Mennyire veszélyes az asztalos szakma?
- Milyen érdekes, vicces, esetleg veszélyes, nem mindennapos szakmákról hallottatok már?