Vérvételre kell mennem.Tapasztalatok? (beszélgetés)
Szia, Bige!
Az nagyon nem kóser, mert a hígulás miatt a vérminta értékelhetetlenné válik.
rendszeresen vesznek tőlem is vért.
vérvételnél egy dologgal nagyon tudsz segíteni magadon: IGYÁL ELŐTTE SOKAT, ( én egy jó fél litert szoktam )megduzzadnak a vénáid, felhígul, - könnyen eltalálják, és pillanatok alatt kicsurog a vér.
Azért lehet problémás, mert fertőzésben a kortikoszteroidok (mellékvesekéreg) termelése megnő, ez értelemszerűen nagyobb kortikoszteroid-szinttel jár, de e hormonok más hormonok termelését is befolyásolhatják. A hőemelkedés persze nem vészes állapot ilyen szempontból sem, de akár módosíthatja is az eredményt.
(Ez nem biztos - ennyire nem értek ehhez -, de a lehetőség megvan.)
Egyébként azért kell mennem mert szedek egy gyógyszert a körmömre,és elég régóta,és elküldött a doki,hogy nézzük meg,nem-e roncsolja a májat.
Akkor nem nézek oda:)De lehet akkor meg kellene várni míg elmúlik..
2002 óra három havonta böknek ha nem többet,nem kell nézni és no para.
Gondolj arra ez azért kell,hogy megtudják mi bajod.
Amennyiben nem a hőemelkedés miatt kell menned akkor érdemes megvárni, hogy elmúljon, mert hamis értékeket kaphatsz.
A fájdalomról: :) Felnőtt ember vagy. Ebbe nem haltak még bele, gondolj ilyenkor azokra a beteg gyerekekre akiktől akár naponta többször is vesznek vért és ez a legkisebb problémájuk.
Szia!
Nem, nem fog fájni. Betegen valószínűleg nem mehetsz, mert téves eredményt adhat, de ez attól is függ, miért küldött el az orvos.
Én régen utáltam, de a terhesség alatt hozzászoktam.
Szerintem minden azon múlik, ki csinálja.
Ja, és ne nézz oda!
Nekem májusban volt utoljára vérvételem, kéz műtétem volt. Háát, annyira nem fáj, ki lehet bírni, van 1-2 rosszabb rész benne, amit érzel, de szerencsére nem tart sokáig. Főleg, ha könnyen megtalálják a vénád. :)
Ne izgulj!
A lázad pedig mondd nekik, nehogy baj legyen belőle. :)
Most megyek életemben először vérvételre,mert elküldtek.Csak eléggé parázok miatta.Valakinek fáj,valakineknem.Nektek hogy volt?
Ja,és most lettem beteg kb.2 napja,már hőemelkedésem is volt.Ettől függetlenül el lehet menni?
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja mióta kell vérvételre időpontot kérni? Hol a beteg jogi képviselet? Szigetszentmiklóson 5 beteg várt és szept. 7-re adtak időpontot
- Csütörtökön megyek vérvételre (cukros löttyöt kell inni)! Mit ehetek előző nap?
- Mikor kell vérvételre mennem?
- Holnap kell mennem PCOS gyanú miatt vérvételre.Ma délelőtt úgy tűnt, hogy megjött, de azóta elmúlt(?). Elvégzik így is a vizsgálatot?
- Babát tervezek és a mensi 2. napján kellene mennem vérvételre de nem tudok elszabadulni a munkámból. Elég ha a 4. napon csináltatom?
- Női hormonok vizsgálatához vérvételre kell mennem. Kérnem kell időpontot vagy elég, ha a papírral megjelenek?