Ki tudja mióta kell vérvételre időpontot kérni? Hol a beteg jogi képviselet? Szigetszentmiklóson 5 beteg várt és szept. 7-re adtak időpontot (tudásbázis kérdés)
Nálunk a sima vérvételre sem kell időpont,a sürgősségit meg este fél8-ig bármikor leveszik.A sima,éhgyomrit időpont nélkül bármikor délelőtt 10-ig.
Durva,hogy erre vhol időpont kell!
Nálunk ki van írva a háziorvosnál a labor száma,ahol kb.3 hétre adnak időpontot.
Május-június körül hallgattam egy interpellációt,ahol az államtitkár simán letagadta,vagy nem tudott róla,hogy a laborba időpontot kell kérni.
Örülök, hogy Ő már jobban van, azért akkor már így jó kezekben van.
Lányodnak ha nem írják rá, és maradnak a panaszai, el kell vinni magánlaborba. Megfizethető, ha a nyugalmatokról van szó.
Köszönöm érdeklődésed Mosolyka1111!
Ő a beavatkozás következtében jobban van, de kb 2 hónap múlva vár rá még egy műtét. mert még egy elzáródott ér van amit meg kell műteni.
A lányomnak addig mondogattam a dolgot, hogy visszamegy a körzetihez és ráíratja, hogy sürgős.
Kivancsi leszek, mert ha magától nem írta rá akkor így sem fogja szerintem. Mit lehet itt tenni??????
Én teljesen megértem, hogy fel vagy háborodva. Férjed jól van már?
Lányod akkor vár most hetekig?
Nálunk még nincs ilyen agyrém (Érd), de gondolom, ami késik, nem múlik:(
Azt sem értem, hogy ha valakinek van egy gyulladásos baja, akkor is vár 3 hetet? Addigra vagy meggyógyul magától, vagy .....:((
Köszönöm a válaszaitokat!
Első mérgemben írtam, mert a lányomnak hétvégén szorító érzése volt a mellkasában. Elment a körzetihez ahol ekg-ra és vérvételre küldték.
Lentiek és saját ergészségügyi hozzájárulásunk alapján felháborítónak tartom az eljárást. Ez az időpont csökevény megmaradt sőt terjesztik ki több területre, a sok jó eltörlése mellett. Érthető, hogy kvóta van, de akkor tegyenek arról, hogy akinek kell az megkapja az ellátást ha már fizet érte. Vagy fizetek is és utána elmegyek a maszekhoz és ott is fizetek? Akkor miért nem kapok két fizetést?
Vasárnap a párom rosszul lett és a vérvételből állapitották meg, hogy két ér el van záródva a szívében azonnan megműtötték így az életét mentették meg.
Na nyugodtan hagyjuk magunkat eltenni láb alól!!!!!!!!!!!
Vagy ha ez lett rendszerbe állítva akkor a körzeti miért nem szól róla, vagy javasol megoldást? Miért oda adja a beutalót és küldi el a betegét tájékoztatás nélkül, had mérgelődjön ott a tehetetlenségtől?
Még mindig fel vagyok háborodva!!!!!!!!
Bocs mindenkitől!!
Jaj:)))
A tragédia az, hogy sajnos igazad van...
Több éve... Nálunk is kell időpont a vérvételhez....
Naponta x mintát vehetnek csak le :(
Természetesen a sürgősségi kivétel.
Nálunk szintén kell időpont. Csak abban az esetben csinálják meg a vizsgálatokat soron kívül, ha a körzeti doki sürgősen kéri. Persze azért a vizsgálattól is függ, hogy mennyit kell várni. A tumormarkerekre általában 1-2 hónap a várakozás.
Nekem volt pár vizsgálatom (terhesség miatt) amit nem csináltatott meg soron kívül a dokim, de én nem akartam várni az eredményre. Elmentem a Laboratórium Kft-hez és ott azonnal megcsinálták, beutalóval ingyenesen. Az eredményt 3 napon belül küldték e-mailben. javaslom akinek sürgős és Pest közeli, az forduljon hozzájuk bizalommal.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan közöljem egy kedves ismerőssel, hogy egy egyeztetett találkozási dátum nem jó, mert orvosi időpontot kaptam akkorra?
- Ti elhinnétek, ha azzal az ürüggyel hívnának be újabb vérvételre, hogy nem volt elég a minta?
- Önkormányzatnál milyen esetben adnak 30 napnál korábban időpontot házasságkötésre?
- Emlőbiopsziára időpontot kérni? (Budapest)
- Elvesztettem az időpontot, amit a kórházba adtak fülészetre, ha felhívom őket az előjegyzős számon, meg fogják mondani mi az az időpont?
- Női hormonok vizsgálatához vérvételre kell mennem. Kérnem kell időpontot vagy elég, ha a papírral megjelenek?