Csütörtökön megyek vérvételre (cukros löttyöt kell inni)! Mit ehetek előző nap? (tudásbázis kérdés)
igen jó lett az eredmény
eddig minden oké
két húzásra meg is ittam :)
Ahogy kiderült a "rossz" érték, azonnal a dietetikushoz küldtek, akivel jól elbeszélgettünk. Már lejjebb is írtam, hogy nagyon enyhe diétán voltam.
Szerintem Te nagyon kifogtad a rossz szériát, vagy én a jót :) De velem nagyon kedvesek voltak és az ellenőrzésen kívül más nagyon nem volt. Kaptam listát, hogy minek mennyi a szénhidráttartalma, ennek megfelelően kellett az étkezést beállítanom. Tulajdonképpen szinte mindent ehettem, csak mindenből keveset.
A hízás: 24 kg-ot híztam (58-ról indultam), és alig kellett diétáznom. Szóval biztosan a súly is meghatározó.
Összesen első terhességgel 7 kilót híztam. Miután több doki lesajnált, hogy "beleestem" a szórásba, abbahagytam a diétát itthon, mert tudtam már az okokat, hogy miért lett alsó határértékes a cukrom. A sok kenyérke. De olyan finom volt az a rozsláng, hogy ihaj! Ráadásul soha nem mértek többet rossz eredményt. Így én voltam az a szerencsétlen hányad, aki belecsúszik. Második terhességemnél most pénteken estem túl a terhelésen, 28 hetes vagyok és 6,5 kilót híztam. Na, fogjanak diétára, tuti nekik esem. Amúgy sem vagyok duci.
Meg az volt még ezzel az egész cirkusszal a problémám, hogy dietetikust még csak nem is láttam, a doki közölte, hogy ennyi, meg ennyi a napi ch szint, amit nem haladhatok meg. És ez mindegy hány kilós nőre, stb vonatkozik?! Nem kellene pár dolgot figyelembe venni?! Na, jól kimorogtam magam, de ez elég nagy sérelem volt. Ráadásul ez miatt indították a szülésemet is. Pedig a kislányom szerintem még maradt volna... Mindegy, ez a múlt, most más a szitu. :) És ez a vadparaszt sincs már itt. :))))
Hát nem tudom. Nekem nem volt túl magas a cukorszintem, mégis diétáznom kellett. Havonta kellett vizsgálatra járni, és volt, hogy két havonta, mert annyira jó volt az eredmény. Nálunk nem divat a fenyegetőzés, soha sem hallottam olyasmit, hogy ha nem vigyázok, inzulin, meg kórház. Elszomorító, hogy van, ahol ezzel bosszantják a kismamát, hogy még feljebb emelkedjen az értéke. Az nekem is kiesett, hogy 10 órával előtte már nem szabad enni, de így van. Azzal pedig biztosan nem ártasz, ha előtte pár nappal vigyázol arra, hogy mit eszel.
A második babánál meg nem találtak semmit, magamtól jártam be időnként megnézetni a vércukor szintemet a saját megnyugtatásomra. Nem is volt soha sem rossz értékem.
Hú, erre már nem is emlékeztem:(
De látom Te most érintett vagy a dologban,úgyhogy inkább a Te tanácsodat kövesse Nati
köszi szépen nagyon sokat segítettél. én sem szeretnék kórházba kerülni amiatt h éppen előtte lévő nap mit ettem. nem kell h szivassanak.
még egyszer köszönöm
Bármit!
Aznap amikor mész, ne egyél semmit, éhgyomorral kell menni!
A kórházban kell meginnod a löttyit, és az adja a terheléses vérvétel eredményét.
Nem akarom h rossz eredményem legyen azért mert olyat ettem amit nem kellett volna.
Miket lehet enni? És ezt egész nap vagy elég ha estére olyat eszek?
További ajánlott fórumok:
- Ezen a héten csütörtökön egy gyümölcsnapra ki tart velem?
- Ki tudja mióta kell vérvételre időpontot kérni? Hol a beteg jogi képviselet? Szigetszentmiklóson 5 beteg várt és szept. 7-re adtak időpontot
- A férjem szülinapja lesz csütörtökön, milyen ajándékkal lephetném meg? Amire szüksége van, azt már megvette....
- Ti elhinnétek, ha azzal az ürüggyel hívnának be újabb vérvételre, hogy nem volt elég a minta?
- Hova utaznál csütörtökön, ha szabadnapod lenne? :) (belföld)
- Évente hányszor lehet vérvételre menni TB alapon?