Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Veronai Húsgombóc recept

Veronai Húsgombóc recept

A Veronai Húsgombóc hozzávalói:
1 kg burgonya
15 dkg veronai (Vagy más szalámi)
8 dkg vaj
2 tojás
12 dkg liszt
6 dkg zsemlemorzsa

bors
petrezselyem


A Veronai Húsgombóc elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük majd szitán áttörjük. A szalámit kis apró kockára vágjuk,2 dkg vajban a finomra vágott petrezselyemmel és borssal átforrósítjuk. A ki hűlt áttört burgonyához hozzákeverjük a két tojást,és a lisztet és a szalámit, kisebb gombócókat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A leszűrt gombócokat pirított zsemlemorzsában meg hempergetjük,. Fejes vagy uborkasalátával forrón tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A veronai húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook