Veronai Húsgombóc recept
A Veronai Húsgombóc hozzávalói:1 kg burgonya
15 dkg veronai (Vagy más szalámi)
8 dkg vaj
2 tojás
12 dkg liszt
6 dkg zsemlemorzsa
só
bors
petrezselyem
A Veronai Húsgombóc elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük majd szitán áttörjük. A szalámit kis apró kockára vágjuk,2 dkg vajban a finomra vágott petrezselyemmel és borssal átforrósítjuk. A ki hűlt áttört burgonyához hozzákeverjük a két tojást,és a lisztet és a szalámit, kisebb gombócókat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A leszűrt gombócokat pirított zsemlemorzsában meg hempergetjük,. Fejes vagy uborkasalátával forrón tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. okt. 9. 11:24
A veronai húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.