Vérmérgezés...piros csík....mennyi idő után? (tudásbázis)
Menj orvoshoz !!! Inkább kapj fölöslegesen egy tetanus injekciót, minthogy vérmérgezésben meghalj !
Ha nem vérzik, az sokkal rosszabb, mintha kimossa a vér a szennyeződést.
Majd meglátod.
Ezt így előre nem lehet megmondani.
Hát most utánanéztem ennek a témának...
Ha jól sejtem 3 különböző dologról van szó...
Az egyik a veszettség (ami miatt a harapós kutya oltási könyve kell)
A másik a vérmérgezés (szepszis, ami egy fertőző góc elterjedése miatt alakul ki a szervezetben)
A harmadik pedig a tetanusz, ami betegséget egy baktérium okoz, ami főleg a földben, földdel érintkező tárgyakon lehet. Ezért a rozsdás szög (de nem csak a rozsdás)
A tetanusz nem azonos a vérmérgezéssel. Nekem volt vérmérgezésem, az rémes. Nekem hashártyagyulladással volt kombinálva, hogy ne legyen olyan "egyszerű".
De túléltem.
Na akkor oké :)
Vigyázz magadra !
sziasztok!
Élek ám még:)
Nem volt semmi,most sincs rajta semmi,szóval szerintem minden rendben van:)
Értelmeset írtam. Egyébként ha történik valami, amiből nagy baj is lehet, akkor szerintem evidens, hogy az ember nem bekapcsolja a számítógépet, nyit egy fórumot és írogat, hogy jajjajjajmostmileszvelem, hanem beül az autóba/felül egy buszra, elmegy a dokihoz, aki megmondja, mi a szitu.
Szerintem, ha rámtörne a frász, hogy életveszélyben lehetek, meg sem állnék az orvosig, és eszembe nem jutna számítógépezni...
Hát akkor elvileg 10ig el kellene indulnia.Majd figyelgetem.Holnap meg ugyis mennem kell a körzeti orvoshoz,lehet szólok neki,hogy adjon egy tetanust.
Kár,hogy ezt nem lehet csak igy tablettában bevenni:)
Nem tudom, nekem nem változott semmi, nem volt p.csík!
De utánanéztem itt a neten, és többen is azt írták hogy nekik 2-3órán belül indult a csík, és gyorsan mentek is be az ügyeletre(mivel elég gyorsan haladt a csík).
Szerintem azt nem lenne szabad megvárni, mert megesz az ideg; jobb megelőzni!
Te dönts, de hátha nem lesz baj!
Remélem valamennyire tudtam segíteni. :) JOBBULÁST!!!
Mi történik ha eljut a a csík a szívig-?
Amugy vérmérgezést sok mindentől lehet kapni, igy állatharapástól is.
Nekünk is a város másik végében volt az ügyelet, de ilyenkor az nem számít. Szerencsére volt aki bevigyen! Te nem tudsz mozgósítani valakit??
De ez tényleg csak azért hogy nyugodtan alhass!
Ne gondolj a legrosszabbra, nem szabad túl izgulni, mert a végén az árt meg! Én csak javasoltam, ha van lehetőséged megmutatni orvosnak, tedd azt!
Nekem is vérzett, azért belém mártotta a fogait a kis g*ci kutya, mielőtt lerúgtam a bokámról. Én is megijedtem, és ragaszkodtam hozzá hogy megmutassuk orvosnak. De ha nem megyünk el, akkor sem lett volna semmi, mert tényleg csak tisztogattak még rajta kicsit, fájdalomcsillapító szurit adtak (pedig nem is fájt) bekötötték, és ennyi!
További ajánlott fórumok:
- Ha az egyik csík a teszten fehér és nem piros, az mit jelent?
- Kórház, vérmérgezés, per
- Szerintetek mitől lehetnek piros csíkok az autó plafonkárpitján?
- Seb a lábamon okozhat vérmérgezést?
- Ma este a combomon észrevettem, hogy van egy pici kiütés, amiből egy vízszintes vékony piros csík indul ki. Ez lehet vérmérgezés jele?
- Milyen vastag a vérmérgezés okozta piros csík?