Seb a lábamon okozhat vérmérgezést? (tudásbázis kérdés)
Elképzelhető, hogy nem férfimunka.
Annak idején a női háztartásunk évenkénti cirkuszához tartozott a fa talpba-faragása, de ráadásul, és fogalmam sincs miért, év közben sosem vettünk értelmesebb szerszámot, mindig a húsbárd maradt eme nemes feladatra. (Húst viszont nem vágtunk vele.)
Ó, jaj! Hússzor is? 🙂
Kár lett volna èrted!
Még van idő karácsonyig.
Szerezz egy normális kést, és majdan a faragás előtt fertőtlenítsd is. :D
Nem azt írtam.
De ahogy én utána tudok nézni a neten, más is megteheti.
A tetanusz bacilusa a mélyebb, általában szúrt, de mindenképp levegőtől elzárt sebekben szaporodhat el, pláne ha földdel szennyezett.
Tehát egy nagyobb felület sérülése kevésbé jelent tetanuszveszélyt.
És más a tetanusz meg a vérmérgezés.
X éve karácsonyi készülődés, a kétbalkezes Balkáni kobra fenyőfát farag. Egy erőteljes suhintással belevág az enyhén rozsdás késsel a hüvelykujjába, úgy 1 cm mélyen. Miután összeszedtem magam elmentem az ügyeletre, hogy ott egy bibi. Az asszisztensnő közli, hogy a Dr. bácsi hívásról hívásra megy, azt tudjuk tenni, hogy egyelőre tesz rá egy szorító kötést, hogy összehúzza a sebet, majd reggel menjek el hozzájuk ismét.
Reggel korán ismét ügyelet, Dr. bácsi újfent sehol, az iccakás már hazament a nappalos még nem érkezett meg. Majd jön. De nyugodtan menjek haza, ha baj lesz, akkor jelentkezzek majd később.
A sürgősségi ellátásra történő jelentkezés kivitelezhetetlen volt, mivel a kezem miatt nem tudtam volna biztonságosan vezetni.
Láttad a sarkát?
Én nem azt mondtam, hogy tetanusz kell, hanem csodálkoztam, hogy a sebészeten NINCS tetanusz.
Én se mennék ezért, de lehet h így aztán én lennék az aki bele is pusztul.
Anyukám is hajlamos már akkor menni mikor kékül pl...🤦♀️ Addig mondtam neki egyszer h aztán éppen vérmérgezés gyanúja nem állt fenn de bizony meg kellett nyitni a sebet és kitisztítani újra. Bár ő az a fajta aki mindenbe képes kesztyű nélkül belenyúlni stb...🙄
Azért legyünk már tisztában a "vérmérgezés" fogalmával. Az egy igencsak hosszú folyamat, mire oda eljut a beteg.
Nem írtam aggályosat!
Fertőtlenítették, te ezt ismétlegeted, és kötés van rajta.
Nem szeretnék senkivel vitába szállni, okoskodni végképp nem, rád ijeszteni sem. De.. A fertőzést nem a seb méretétől függ és a tetanusz sem.
2 éve körömágy gyulladást kaptam. Rejtély mitől mert semmilyen sérülés nem ért, a mosogatásra tippelnek, hogy nagyon kiázott a kezem és így kaptam valami fertőzést. A lényeg, hogy a házidoki 3x látott félre kezelt.. Látott immunológus is aztán 1 hét után felvágták az ujjam és közölték még időben érkeztem mert kezdődő vérmérgezésem volt, majd azért drukkoltak, hogy az idegek az inszalag ne sérüljön.
Unokaöcsém elvágta az ujját a munkahelyén. Nem volt vészes, le kezelték. 1 hét után a sürgösségin kötött ki.. Ahol csak lefertőtlenítették amit unokaöcsém is minden nap otthon.. 2 nap múlva felvágták az ujját. Újabb 2 nap múlva vérmérgezéssel ment be, az alkarja rák vörös volt a nyírokmirigyek bedurranva. Hóna alatt futott már a csík.
Holott már volt 1 vérmérgezése gyerekkorban, plusz willebrand szindrómás ergo neki kapásból kellett volna tetanuszt kapnia.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- Igaz-e vagy tévhit, hogy ha a kismama sokat simogatja a terhesség alatt a hasát, az koraszülést okozhat?
- Kórház, vérmérgezés, per
- Ma este a combomon észrevettem, hogy van egy pici kiütés, amiből egy vízszintes vékony piros csík indul ki. Ez lehet vérmérgezés jele?
- Van esélyem vérmérgezésre, ha véletlenül hajfesték került a sebbe?
- Milyen vastag a vérmérgezés okozta piros csík?