Van esélyem vérmérgezésre, ha véletlenül hajfesték került a sebbe? (tudásbázis kérdés)
Hagyd a hidrogen-peroxidot, nagyon roncsol, a hajadat is leégetheti tőből, meg a sebszéleket is szétmarhatja.
Gennyes tályog esetén persze lehet és kell is vele pezsegtetni, de azt is hagyd inkább az orvosra.
Nem kell mindent elhinni 😀
Jó a Betadine.
És vigyázz magadra.
örülök hogy a hidrogénproxid fertőtlenit, u.is ehhez ért a vérző sebem, mint a hajfesték egyik alkotóeleméhez.
Az uborkával meg nem volt probléma
Ma már nem is fáj annyira.
Hol írta azt bárki, hogy a csapvíz fertőtlenít?
"Alapvető, hogy minden sebet tiszta vízzel alaposan ki kell mosni, majd Betadinnal fertőtleníteni kell."
Ezt írták. Ez azt jelenti, hogy ki kell mosni a sebet és utána fertőtleníteni. Nem azt jelenti, hogy a csapvíz fertőtlenít.
A vérmérgezés oka fertőzés, amit 90%ban baktérium, esetleg vírus vagy gomba okoz.
A vegyi anyag vérkeringésbe jutása nem okoz fertőzést, az más bajt okozhat, de nem ilyen, általad leírt esetben jellemzően.
Szerintem nincs okod aggodalomra.
Persze, ha szokatlan jelenséget észlelsz a napokban, akkor feltétlen menj orvoshoz.
A fertőtlenítők is csípnek, és fáj ha a sebbe megy.
A Betadin jó, ha nem vagy rá allergiás, az alkoholra még kisebb az esély, hogy allergiás legyél.
Alapvető, hogy minden sebet tiszta vízzel alaposan ki kell mosni, majd Betadinnal fertőtleníteni kell.
Ezt követően steril kötést kell rátenni.
Minden kötéscsere alkalmával használni kell a Betadint a teljes sebgyógyulásig.
A vérmérgezés a seb fertőződése, ezt kell megakadályozni.
Tetanusz oltást 16 éves kor alatt nem adnak, mert azt kötelező oltásban megkapja a gyerek.
Felnőtt akkor kap, ha mély, szennyezett, roncsolt sebe van.
Hajamat festettem és közben a kikevert festék ( Palette ) hozzáért egy frssen elvágott még vérző sebhez a tenyeremen. ( korábban késsel vágtam el )
Kimostam a sebet, de van esélyem vérmérgezésre ? fájni fáj, de szerintetek mikor menjek ovoshoz? piros csik nincs
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb szőke hajfesték?
- Hogy érhetem el hogy ha véletlenül találkozunk legyen valami köztünk?
- Óvatosan a hajfestékkel!
- Milyen hajfestéket használsz, és mennyire vagy vele elégedett?
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros?