Véleményetek várom a Gravida vitaminról (beszélgetés)
Köszönöm szépen:-) Nekem továbbra sincs bajom a vitaminnal, megfogadtam amit az egyik hozzászóló írt, hogy kaja után veszem be, mindig délután, és eddig szerencsére nem landolt a lefolyóban:-) Köszi a hozzászólást, szia:-)
En is Gravidat szedtem a 2. hettol a 36-ig, illetve a szoptatas alatt is. A ferjem gyogyszeresz es atnezte a legtobb forgalomban kaphato magzatvedo vitamin osszetevojet. Emiatt dontottunk a Gravida mellett, mert ennek a legidealisabb. De sajnos en is rettenetesen rosszul voltam tole, eleg sokszor kapott gellert... Atan rajottem, hogy ha a reggeli vegefele veszem be, akkor nem jon ki. Mondjuk en a 14. hetig nagyon hanyos voltam... A terhessegem vegen is, ha ehgyomorra vettem be, ugyanugy kijott. Hja es a kisfiam 3350 grammal szuletett es 53 centivel 38+6-ra. ;) Boldog babavarast! :)
Köszönöm, eddig még semmi bajom tőle. Hú, elég durva lehet ez a gyulladás:-( Mielőbbi gyógyulást!
Helo,39évesen váratlan terhesség az enyém miközben ér-nyirokcsomó gyulladással küzdök. A Femibionnal kezdtem,de az túl drága volt. Aztán utána néztem melyikbe milyen-mekkora hatóanyag van és mi az ami kell,ezután döntöttem a Gravida mellett mert abban van olyan ami nincs az Elevitben és a másik,h az Elevitbe több az A vitamin ami sok mennyiségben káros legalábbis ezt olvastam.Így szedem a Gravidát semmi bajom tőle,de tudod szervezettől is függ,de ha pár napja szeded és nincs bajod tuti jó lesz.
Nekem semmi bajom a Gravidával.4 hetem van elméletileg még.Én Elevittel kezdtem amit nem bírtam.Nagyon nem volt jó az emésztésemre.Most a Gravidát,vastablettát és a magasvérnyomásomra szedek gyógyszert meg magnerotot.Emellett még cukros is vagyok de hálistennek csak szigorúan diétáznom kell.Csak négy kilót híztam eddig.Amúgy a Gravida azért jobb mert abban van jód az Elevitben meg nincs.Én azt ajánlom próbáld ki a Gravidát és ha nem bírod utána az Elevitet.Amúgy szerintem se a vitamintól függ a baba mérete.Nekem 3 hete mértek 1.7kg.-ot.Holnap tudom meg hogy most mennyi a súlya.Amúgy meg rengeteg terhesvitamin van amit nem is reklámoznak és lehet hogy van olyan jó mint az Elevit vagy a Gravida.
Sajnálom, hogy rosszul voltál tőle. Én még egyenlőre tesztelem, eddig semmi negatív, de még csak pár napja szedem.
Na, én fentebb ugyanezt írtam le. :)
Én az 1.várandósságomat a Gravidával kezdtem, de szörnyen rosszul voltam tőle. Pár órával azután, h bevettem, nagyon erős szédülés jött rám, sokszor éppen csak bele tudtam kapaszkodni valamibe...elég ijesztő volt!
Aztán egyik nap elfelejtettem bevenni és nem volt semmi rosszullét.
Ez persze rögtön feltűnt.
1-1 napig próbálgattam, h egy nap bevettem, egy nap nem, és amikor kihagytam , semmi bajom nem volt, de a többi nap, húúúúú senkinek nem kívánom!!
Mellé plusz az állandó, erős émelygés, ez a vitamintól függetlenül!
Ezután váltottam Elevitre: végig, utolsó napig szedtem és úgy h a cukromra inzulin is kellett, 3.30 lett a babám. Szerintem nem a vitaminoktól lesz vkinek nagy babája!
Másodiknál már csak ezt szedtem...
Nem emlékszem pontosan, a fiam már 5 éves lesz.:) Csak a hatása maradt meg bennem, és hogy elmúlt amint váltottam.
Én is próbáltam a Gravidát de nekem nem vált be én is rosszul voltam tőle.Hánytam tőle.Be kaptam és rá nem sokára ki is jött.
Elhagytam és nem volt semmi bajom.(sajnos a babám elment)
Következő terhességem előtt és kb.félidőig Elevitet szedtem.Utána csak vas tabletta meg magneB6.Nekem ez az ami teljes mértékben bevált.
És a következő terhességemnél is ezt fogom szedni.
Amúgy nem a vitamintól lesz nagy a baba,ez hülyeség.
Az én fiam 3030grammal született.
3228gramm lett a kislányom időre .
Hülyeség!!!!!!!!!Én napi 1-et szedtem,egetsz Elevitet is,csak drágább nem lesz tőle nagyobb a baba.A baba mérete genetika.
Sziasztok, megyek ebédelni! Szép napot mindenkinek! Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat!
Rendben, akkor így fogok tenni!
Ezért írtam,hogy délután,vagy este kell szedni..
reggeli,délelőtti órákban vetted be?
Éhgyomorra,vagy étkezés előtt nem igazán ajánlom,mert émelygést okoz..viszont később,napközben,amikor már jól laktál,akkor jobban felszívódik..
én így szedtem,és végig a terhességem alatt jól voltam..
hozzáteszem,terhességem előtt szedtem már 1 hónapja,majd terhességem 38.hetéig,aztán abbahagytam,és szülés után még 3 hónapig újraszedtem..
Hű, ez kellemetlen lehetett. Nos, kipróbálom, aztán kiderül majd, én hogy fogom bírni! :-(
Szédültem, legyengültem, émelyegtem. Amint elhagytam, elmúltak a panaszaim. Valamiért nem bírta a szervezetem.
Én mind a négy terhességem alatt szedtem terhes vitamint. Még anno Maternával kezdtem. Arról issokan mondták, hogy hatalmasak lesznek a babák tőle. Nos az első gyermekem 2650 grammal lett. A legnagyobb babánk 2950 grammal let. A legkisebb gyermekünk pedig 2550-nel pedig vele végig ettem a terhesvitamint , meg még mellé Magne B6-ot is kellett 3*1-et szednem.
Mit jelent, hogy rosszul voltál?
A Gravidától én is nagyon rosszul voltam, azután az Elevitet szedtem, a babám nem volt 3 kg. Nem gondolnám, hogy ezektől lesz nagy.
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Gravidám van,egy ismerősöm adta, 90 db-os. De akkor nekilátok!
Én tavaly májusban estem teherbe, de már januártól szedtem a Gravidát, mert a folsavnak kell egy kis idő, hogy beépüljön. Meg egyébként is szedtem multivitamint előtte, gondoltam, végül is ez is az. Szóval, a terhességem alatt végéig szedtem, sőt most a szoptatás alatt is. A babám nem hogy óriás nem lett, hanem kis súllyal született, méhlepény elégtelenség miatt sajna a 36. hét után meg kellett császározzanak. 2,4 kilóval jött világra. Szerintem, és a nőgyógyászom szerint is hülyeség ez az óriásbaba dolog...EGyébként a 34. hétig, amíg rendben volt a méhlepényem, addig tök átlagosan fejlődött a manóka, mindig az átlagos tartományba estek a méretei, semmi jel nem utalt arra, hogy óriásbaba lett volna belőle, akkor sem, ha nincs ez a méhlepény gebasz. Szedd nyugodtan, bár azt mondják a babák tényleg elveszik maguknak belőled, ami kell, ha nem szeded akkor is, de magad miatt, is kell a pótlás.
Én is mert ez legalább magyar :)
Délután? a kaja miatt? hogy esetleg ne egyek tőle még többet?
Trinitasnak üzenem: tényleg, anyu sem szedett annak idején, és az öcsém 4,25-tel született :-) Na jó, akkor megyek, és bekapok egyet!Étvágyam amúgy is van:-)
Amúgy én Gr.dát szedek, teljesen jó :)
További ajánlott fórumok: