Vékony, roppanós csokimázt hogyan kell készíteni? (tudásbázis)
4. jooeva
2021. jan. 8. 18:37
Én mézkúpot készítek, hasonló a négercsókhoz. Temperálás azt jelenti, hogy felmelegíted a csokit (étcsokit és jó minőségűt, min. 60%-osat) egy bizonyos hőfokig (én addig szoktam, hogy totál elolvadjon gőz fölött), az olvasztott csoki mennyiségének kb. harmadát beleteszed hidegen, felolvasztod benne, azaz lehűtöd a csokidat, aztán visszamelegíted, bevonod a csókokat. Én a végén kis olajat is szoktam bele tenni, attól kicsit hígul. Nézz be a sütis naplómba, ott van fotó és leírás is. 27. bejegyzés.
3. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2021. jan. 7. 20:20
Temperálni kell a csokit. Keress rá.
2. libikóka (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2021. jan. 7. 20:14
EZ maga a csoki,amit megveszel,olvasztassz,csorgatsz!Bár lehet hogy van v.mi házi de??,
1. SzánI.
2021. jan. 7. 20:07
Négercsók csokimázának receptjét keresem. Vékonyan rá lehet csorgatni, és roppanósra dermed.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Sütemény tetejére azt a szép fényes csokimázt hogy kell készíteni?
- Hogy kell csokimázt készíteni egy sütire? Kevés csokim van, esetleg valamivel higítani?