Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sütemény tetejére azt a szép fényes csokimázt hogy kell készíteni? fórum

Sütemény tetejére azt a szép fényes csokimázt hogy kell készíteni? (tudásbázis)


2008. dec. 17. 17:45

Én a cukormázat jobban szeretem.

20dkg cukor

3 ek olaj

3 ek meggylé, lehet szörp is, vagy ha fehér mázat akarsz citromlé.Színezhető bármivel.

Jól kikeverni, rá a sütire.Fényes, szeletelhető, nincs benne tartósító.

2008. szept. 21. 19:07
hmm...micsoda praktikák:)
18. Icus (válaszként erre: 17. - Kicsikezseni)
2008. szept. 18. 06:03
A margarin vizet tartalmaz, azt ajánlatos először kisütni belőle:)) Amikor már nem serceg, akkor jó!:)
2008. szept. 17. 20:58
hmm... én próbáltam már hidegen is meg olvasztott vajjal is. Az volt a baj h ha hidegen rakom bele nem olvad el és csomós lesz tőle... amugy levegyem a lángról ugye? tehát ne lángon keverjem bele a margarint?
16. Icus (válaszként erre: 15. - Icus)
2008. szept. 17. 15:38

Máz: (én a négerkocka tetejére teszem)


20dkg cukor

5dkg kakaó

5 kanál tej

10 dkg vaj


A lényeg: Először felfőzöd, vigyázva nehogy leégjen, hagyod teljesen kihűlni. Utána még egyszer felfőzöd és folytonos kevergetés közben lehűtöd, olyan állagúra, hogy a süti tetejére tudjad önteni. Ekkor már nagyon szépen látszik, hogy csillog!:))

15. Icus
2008. szept. 17. 13:08
Haza megyek akkor megmondom a pontos összetevőket, de az a lényeg, hogy egyszer amikor felolvasztottál mindent, akkor lehűtöd. Majd még egyszer megmelegíted és úgy öntöd rá a sütire, ekkor gyönyörű fényes. nem tudom miért, de tényleg fényesebb:))
2008. szept. 17. 11:58
Nagyon rendesek vagytok, köszönöm a válaszokat:)))
2008. szept. 16. 21:35
Így van, ahogy Katinkaboszi írja, a meleg mázba belevágsz, egy darab margarint vagy vajat, amit akkor veszel ki a hűtőböl, aztán jól elkevered, hogy teljesen elolvadjon benne, és aztán hűtöd.
12. Katinkaboszi (válaszként erre: 10. - Kicsikezseni)
2008. szept. 16. 21:03
Nem hidegen, a hűtőből kivéve teszed bele a margarin-vajat?
11. Katinkaboszi (válaszként erre: 9. - E7d58500d8)
2008. szept. 16. 21:02

Áááá, nagyon jó, hogy pontosan leírtad neki, így legalább tudja, mit és hogyan.


Egyébként így szokott ez lenni, nézd meg bárhol, amikor jönnek a válaszok, sokszor szinte egyszerre és ugyanazt írják, hát baj az?

2008. szept. 16. 20:46
Sziasztok! Énis ilyen bajjal küszködök, hogy sosem jó a csokimázam... viszont sokszor próbálkoztam azzal hogy margarint vagy vajat keverek hozzá, de az nekem nem lesz szép, mert mindig kicsapódik rajta a margarin, és fehér pöttyös a csoki:( pedig melegen keverem hozzá. Hogy csináljátok, hogy nektek nem olyan?:S
9. e7d58500d8 (válaszként erre: 7. - Katinkaboszi)
2008. szept. 16. 20:11
Bocsi, nem koppintás amit írtam, csak mikor elkezdtem a tiéd még nem volt fent!
2008. szept. 16. 20:10
3 evőkanál keserű kakaópór, 3 evőkanál cukor nagyon kevés víz, épp hogy összetudd keverni felteszed főni, mikor rotyog leveszed a tűzhelyről, adsz hozzá egy kis margarint, vagy vajat kb. 2-3 dekát lehűtöd, de csak langyosra és a sütire öntöd. Majd be a hűtöbe elég hamar megszilárdul, nagyon finom.
2008. szept. 16. 20:05

Hirtelenjében kivülről az adagokat nem tudom, de ha megnézed a zserbószelet tetejét, már segítség is.

Én csak úgy látomra csinálom, egy kevés cukrot, sok kakaót, lehetőleg nem magyart, mert bármennyire is támogassuk szép hazánkat, bizony a holland, vagy német az igazi sötét, olyan valódi színű és ízű is. Majd összekevered kevés vízzel és amikor már egynemű, felfőzöd, akkor vajat teszel hozzá, ettől lesz csillogó a tejete.

2008. szept. 16. 19:54
20 dkg cukrot összekeversz 3 kanál kakaóval és rummal, hogy folyós legyen, és amikor megsült a süteményed, akkor kihúzod a sütőből, és ezt a cukor-kakaó-rum keveréket ráöntöd. Visszatolod a sütit a sütőbe (ami már ki van kapcsolva), és ott hagyod kihülni kicsit. Amikor már megszilárdult, akkor kiveheted, és szobahőmérsékleten hüljön tovább.
5. edb6c38cef (válaszként erre: 4. - Bea0824)
2008. szept. 16. 19:52

Igen, tortabevonóból én is szoktam, olvasztott vajjal, nagyon jó úgy is.

De most ki szeretném próbálni azt az igazán csillogót, tán vágni is könnyebb úgy a sütit, és ízre is más.

2008. szept. 16. 19:47
Bocs ezt nem láttam
2008. szept. 16. 19:46
Én megolvasztom gőz fölött a tortabevonót, majd leveszem és óvatosan olajat öntök hozzá, folyamatosan keverve, addig ameddig jó folyós nem lesz. Így könnyebb felkenni a tésztára.
2008. szept. 16. 19:45
Szóval, nem arra gondolok, ami főzőcsokiból van, hanem amiben kakaópor meg cukor is van. Látványra is szép, és isteni finom, ha valaki tudja, légyszi segítsen.
2008. szept. 16. 19:44
Sütemény tetejére azt a szép fényes csokimázt hogy kell készíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook