Végtörlesztéshez kell-e munkáltatói? (tudásbázis)
olvassa még ezt valaki? tegnap aláírtunk mindent a beadáshoz és kiderült, hogy október 15 óta van folyósítási jutalék az FHB-nál.- 1,5% az új hitelre. Ez lehetséges????
Már tucatszor olvastam a fórum címet,és nem tudtam,hogy a VÉRÁTÖMLESZTÉSHEZ miért kellene munkáltatói?:DDDD Jól elolvastam!:-DDD
igen, kérhetik a bankok a jövedelemigazolást, sőt minden esetben kérik, mert a végtörlesztés is hitelkiváltásnak minősül, sajnos sokan ezért nem tudják kiváltani, vagy az ingatlanuk nem bírja már el a hitelt, de vannak olyan bankok ahol nem kérnek ilyen magas jövedelmet
igen, nincs benne, de a bank szerintem kérheti, mert az ingatlan mellett a jövedelem is a fedezet
Nálam a Budapest Bank semmit nem vált át, azt mondták, ha 300.000 lenne a fizetésem, akkor az is kevés lenne!
Árfolyamrögzítést kértük augusztusban. Mindig kérnek valami hiánypótlást, most jövedelemigazolást kérnek. A jogszabályban nincs benne, hogy rögzített árfolyamon törlesztésnél az adósoknak újból jövedelemigazolást kell beadni.
Szuper,mondtam nem lesz díj,és a közjegyzői díj is alacsonyabb lesz mint az előző hitelnél:))Gratula!!
na ma voltam az fhb-nál, ott van a hitelünk. az ügyintéző extra rendes volt! simán át tudjuk váltani, elvileg gyorsított eljárásban, remélhetőleg értékbecslés nélkül akár, csak a közjegyzői díj lenne.
Kedves Nala!
írhatok Neked privit az én esetemmel?
Az a baj,hogy most nagyon lent vannak az ingatlan árak,és a bankok sem azon vannak,hogy sikerüljön 180-on kiváltani az biztos.Nem szeretnek bukni:((
Sajnos egyre több az ilyen,mert nézik hol van a ház,az állapotát,meg az értékét csökkentik 20-30 százalékkal,hogy biztos beleférjen a hitel és Ők biztonságba legyenek,mármint a bankok.
Igen,most két dologról beszéltünk mert az is igaz amit te írsz,de minket is letiltottak,hogy nem segíthetünk.Én azért segítek,csak fizut nem kapok a Banktól.az ügyféltől meg eleve nem kérek.
Igen,de Orbán is pont ezt mondta,hogy azért nem engedélyezi,mert ott is kérnek tőlük pénzt a hitel ügyintézésért.Sajna nagyon sok hiéna van a piacon.Úgy hogy a háttérből segítünk,pénzt én nem kérek,de nem engedek senkit becsapni,egy ügyfelemet sem.
nem a pénz miatt tiltották le őket, hanem egész egyszerűen nem segíthetnek a végtörleszteni akarókon! se a fundinál, se a bankoknál.
az ügyfél azt teheti, hogy telefonos vagy személyes idegen ügyintézőtől kér segítséget...
Ft hitelnél általában 75 százalék,de van mikor elmennek tovább is,bank függő.
erre van egy durva példám, amúgy ft hitelnél 75%-a a becsült értéknek.
szigetszentmiklósi 5 éves ikerház rész, 60 m2, 9 millióra értékelték. Pár éve ez 15millió volt.
Így van.Sajnos vannak olyan hitel ügyintézők akik rengeteg pénzt leszednek az ügyféltől,de én ettől hányok,mivel minket a bank fizet ki,de egyesek ilyen olyan dumával még leveszik szerencsétlen ügyfelet akiknek éppen elég a bajuk.Na ebbe a sorba én nem álltam be,egyszer meg is fenyegettek,hogy betörik az irodám ablakait,mert hallották,hogy én nem kérek pénzt az ügyféltől.De miért is kérnék?Mire fel?Undorító!!
mármint a becslés, hágy százalékét
az is kérdés, hogy elbír-e a lakás egy újabb záloghitelet, nem tudom felértékeléskor milyen összeget adnak ki
köszi. tényleg szuper a segítőkészséged. tegnap azt mesélte a fundis kapcsolattartóm, hogy az összes képzett értékesítő a bankoknál le lett tiltva a végtörlesztés témáról, tehát nem segíthet, csak a sime ügyintézők. tiszta maffia ez!
Örülök, hogy ilyen segítőkész vagy.
Ezt bankja válogatja,mert ha külön-külön is elbírnák akkor nem lenne akadálya,de sajnos ezt is azért csinálják,hogy be illetve túlbiztosítsák magukat.érdemes lenne megpróbálni.
Persze tuti lesz 1-2 bank akik erre is kitalálnak valamit,hogy megfizetessék az ügyféllel.Nem lennék meglepve:((
köszi. még egyben segítenél?
van két ingatlan és két hitel. Szerintem elbírnák az ingatlanok külön a hiteleket. Hallottál már olyanról, hogy egy ilyen szituban a két hitelt szétszedi a bank?
Na akkor holnap átküldöm az összes bank ajánlatát 2.400.000 ft-ra és meglátod hogy megéri-e,vagy nem.
Igen,semmit nem számolhatnak fel.
Akkor oksi,elég a 100 ezer bőven!
További ajánlott fórumok: