Végtörlesztés rögzített árfolyamon?! (beszélgetés)
Kedves fórumozók!
A SZTE Gazdaságtudományi Karának végzős hallgatója vagyok és segítségeteket szeretném kérni a szakdolgozatommal kapcsolatosan. Dolgozatomat a pénzügyi kultúráról írom, így érintem az árfolyamrögzítés és a végtörlesztés témakörét is. Mindkét témával kapcsolatban készítettem egy kérdőívet és szeretnélek megkérni titeket, hogy segítsetek ennek kitöltésében. A kitöltés természetesen anonim és kb. 5-7 percet vesz igénybe.
Remélem nem haragszotok, hogy ezen a fórumon ilyen kérést tettem közzé.
Amennyiben tudtok segíteni kérlek jelezzétek és közzéteszem a linkeket, melyeken elérhetők a kérdőívek.
Üdv.: Ági
Drukkolok hogy simán menjen,sajnos elég nagy a "ködösítés" a bankok részéről...
Én lakástakarékpénztárnál dolgozom,elég sok a negatív tapasztalat az ügyfeleim elmondása alapján...
Bocsánat a kamattámogatást én írtam és a korábbi hsz-ben is én írtam és véletlen. Természetesen azt akartam írni, hogy jövőhéten megyünk a bankba az árfolyamgát miatt.
És az egyszeri visszanemtérítendő a kérdés. Arra semmilyen hi-t nem olvastam sem a tv-ben, sem a munkáltatómnál, csak azt, hogy július 1-ig kell szerződni, hogy megkapja az adós
Két külön dologról beszélünk.
Az egyik a kamattámogatás a közalkalmazottaknak,a másik az egyszeri,vissza nem térítendő állami támogatás a közalkalmazottak számára.
Mi csak jövőhéten megyünk be a bankba a kamattámogatás miatt, de sehol nem olvastam ezt a májusi dátumot. Mondjuk azt sem, amit lujzaa ír.
Én is úgy tudtam, hogy az a feltétele a visszanemtérítendőnek, hogy tavaly bejelentette az ember a munkáltatójának a végtörlesztési szándékát.
Az le volt irva h majus 1ig kell jelezni az mhelyen? Hova van ez lpeirva? A tv-ben nincs bennie
!
De le volt írva.
A munkahelyén kellett jeleznie mindenkinek.
A közszférában dolgozóknak május 1-jéig kellett jelezniük,hogy élnének az állami vissza nem térítendő,egyszeri támogatással.
Aki jelezte,annak kell június 1-jéig aláírnia a szerződést.
...áááá, én vissza nem térítendőt nem is olvastam.... moooondom, én vagyok a.... :))))
Lexarom kategóriában vagyok már... van vissza 4 évem, lassan kb. egy lakást tudnék venni a kölykömnek azon, amit oda fizetek vissza a nyomorult 1,7 milláért... ma vigyorgott a pofámba a Cs..nyi a sport tv-ben, hááát a gyomrom is felfordult... :// Meg a biztosítóktól is... tökjó, hogy túrót nem keresünk már, de minden pénzember azt a kis túrót is akarja... ehhhhh...:(
Holnapra kiderül, hogy tényleg Te vagy a leghülyébb közszférás:)))
Biztos van vami apróbetűs rész, amit nem jól olvastál, így nem jól értelmeztél. De amúgy azt a részt csak a bank tudja értelmezni - szóval, számíts rá, hogy lesz egy kis bibi:)))
Azért majd számolj be róla, hogy mi történt.
Mi azon gondolkodunk, hogy írunk a pszáfnak. Elvileg a közszférásokat előre kell venni, így meg simán lehetne szerződni július 1-ig és akkor megkapnánk a visszanemtérítendőt...
OTP
Én vagyok a leghülyébb közszférás sztem, a 40 oldalas anyagot a hét végére talán sikerült értelmeznem... de ez csak holnapra derül ki. :)))))
Miért nem lehet automatikusan intézni mindent? Náluk van mennyi a hitelem, hol dolgozom, milyen minőségben... meg szerintem az is, hogy naponta hányszor járok WC-re, mi a francnak kell 100 oldalas anyagot átnyalnom minden egyes alkalommal,... nem értem... :((
A közszférások részére adható vissza nem téritendő támogatást meddig lehet igényelni?
Nálunk a bank azt mondta, hogy már nem igényelhetjük. A tv azt írja, hogy július 1ig ha aláírjuk a szerződést, akkor megkapom, de a bank nem akarja bevállalni már a július 1-ig történő szerződés aláírást.
Kb 100eFt-tól estünk el így:(
Tud erről vki vmit?
Kis segítség,mert szakmámba vág...
Az árfolyamrögzítés során semmilyen költség nem számítható fel a bank részéről,a közjegyzőt is ő fizeti.
Egy költség lehet,amit egyik bank kér,a másik nem,a tulajdoni lap lekérdezése,3000 ft.
Aki a megspórolt pénzt lakástakarékpénztárba teszi,nagyon nagy összeget tud "visszahozni" az eddig elszenvedett árfolyam veszteségéből!
Mi az államtól kapjuk a pénzt, így már most beadhatnánk. Azt nem tudom ti mikor!
Ja és szerintem ez bank függő!
Lehet a ti bankotok nem is kér közjegyzőt, meg földhivatali papírt.
Mi CIB-esek vagyunk!
Én tegnap voltam a bankba, közjegyzőt+ földhivataltól tulajdoni lapot kell beszerezni.
Röpke 20-22 ezer ft.
És akkor adhatjuk be a rögzítésre a kérelmet.
Végre meghozta a postás a Földhivatalból a törlési határozatot!!! :))) Most már tényleg VÉGE a CHF hitelünknek! :)))))
Köszönöm Mindenkinek a segítséget. :)
Kellemes Ünnepeket kívánok! :)
További ajánlott fórumok:
- Akinek nem sikerült végtörlesztenie :(
- Kérhető csak úgy az otp-nél, hogy nézzenek meg egy pénzlevételt, amit kamera rögzített?
- Nem birom bediktálni a gázfogyasztásomat, mert az írja ki a rögzített érték túl nagy, mit tegyek?
- Felszívtam magam és rögzítettem a mozgó lépcsőfokot. Lassan...
- Véleményeteket szeretném kérni meglévő K&H lakáshitelünkkel kapcsolatban, végtörleszteni szeretnénk...megéri?
- Kinek mennyire volt hatásos a sok évvel (pl.: 10-15 évvel) ezelőtti rögzített fogszabályozás?