Vegán sportolók, hobbisportolók (beszélgetés)
Ha van gusztusod inni a szója alapút, akkor válassz olyat.
Én nagy ívben kerülök mindent ami szójás, de van aki meg kifejezetten azt szereti.
Mondjuk nekem a betegségem miatt is tilos(ösztrogén tartalma miatt).
A babban,tofuban elég sok van,a szöja pedig tartalmazza az összes aminosavat,ami a fehérje beépüléséhez szükséges.
Azért gondolkoztam el ezen,mert ez a vegán sportoló azért tért át erre az étrendre,h még tóbbre legyen képes.Azt nyilatkozta,h azóta sokkal hatékonyabb lett és az az igazság,h még senkinél sem láttam azt,amit ő produkált.Tehát nem fogyás,kinézet,testzsírszázalék,stb.miatt érdekelt,hanem a teljesítmény miatt.A mostani világ legerősebb embere is vegán,tehát ezek szerint lehet növényekből is izomzatot építeni,fenntartani is.
Azt is nezd, hogy o ferfi, nekik eleve alacsonyabb a testzsirszazalekuk.
Alapjaraton, ha tenyleg edzel annyit, hogy el tudod egetni a plusz ch-t, akkor eleg kisakkozni, hogy jol allitsd ossze a feherje kombinaciokat, minden etkezeshez jusson legalabb 2, amikbol ossze tudsz takolni egy normalis osszetetelt, ilyenek a:
Gyumolcs-olajos mag (toltott alma)
Huvelyes-gabona (bableves-teszta kombo es rizibizi, lencsesali tk kenyer, tofuburger)
Tejtermek-gabona (mar aki eszik tejtermeket)
Tejtermek-olajos mag
Zoldseg-olajos mag (barmilyen sali 1 marek dioval, mandulaval, szezammag martogatos zoldsegekkel)
De akarhogy nezem, a kaloria mindig sok, a hasznosulo feherje meg keveske
Kevesnek van tenyleg jo alakja, legalabbis akit lattam noket, a veganok nem lesznek soha annyira szep feszesen izmosak, de meg lehet csinalni, csunyanak sem mondanam, csak 2x annyi melo van vele. Etrendjuk nagyon hasonlo, csak ahol a tobbiek tejsavo alapu feherjeport esznek, ott a veganok rizsfeherje vagy szoja alaput. Es a reggeli ugyanaz, rendszerint zabkasa, gyumolcs, szojatej. Ebed barnarizs/huvelyesek (lencse, tofu stb.)
A tojas a legkomplettebb, legjobban felszivodobb feherje, ezert ha mar ezt is kihagyja valaki, tenyleg nagyon ki kell sakkozni. Epp ezert minden tablazatban a tojashoz igazitanak mindent, a tojasfeherje biologiai erteke 100pont, a husoke 80 korul, a huvelyeseke 60, gabonake 30. Minel acsonyabb, annal rosszabbul szivodik fel, annal tobbet kell belole enned, sajnos emiatt annal tobb ch is lesz az etrendedben, ebbol jon, hogy nem leszel annyira szalkas soha a novenyi etrend mellett. Lehetsz sovany, de nem leszel izmos
Az lehet. Én csak olyan vegát ismerek, aki húst nem eszik, de ilyeneket igen.
Én nem tartom jónak a vega étkezést.
Közben találtam egy olyat, ami kifejezetten nőknek is van.
peakshop.hu
Pont tegnap találtam a neten növényi alapú protein port.
Aki komolyan csinálja, lehet hogy ilyet is eszik.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem fogyok? Diétázom, sportolok és nincs eredmény.
- Mi a véleményed az extrém sportolókról?
- Tud valaki valamit a régen már nem kapható maláta sörröl amit anno sportolók és kismamák szivesen fogyasztottak
- Alacsony kcal-os étrend mellett ha rendszeresen sportolok, sok vizet és zöldteát iszom akkor fenntartható a normális anyagcserefolyamat?
- Tudok olyan híres embereket mondani (nem sportolókat, futókat) akik rendszeresen futnak?
- Pár napja diétázom, és sportolok. Azóta szúrkál a szívem körül! Lehet összefüggés?