Varrógéphez milyen tartozékokat érdemes venni (tű, egyebek), hogy zavartalanul használhassam? (tudásbázis)
Nem kérdeztük, hogy milyen gép?
Ha ipari, egy kicsit más a helyzet.
Szia !
Attól függ mit varrsz
Vékony selyemhez, pamuthoz,vászon stb, 60-70 tű kell
Közepes anyaghoz,Ballonvászon pamutvászon 70-80-as tű kell,
a vékony farmert elviszi a 90-nes tű,
a vastag farmer , munkásruha, kabát, ahhoz már a 100-110-120 tű a jó ..
Szóval anyag vastagságához kell a tű , különben a a vastag tű kilyukassza az anyagot, a vékony tű meg eltörik a vastag anyagban ..
bobint, (orsót) azt hiszem a Rossmanban vettem, a lomtáros részen. Cérna is volt rajta. Sok volt a dobozba, nagyon megérte.
Ilyen 100ft os bltokba is szoktam látni
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Akkor ezek szerint ne egy bizonyos tűmérettel menjek a szaküzletbe, hanem kérjek kapásból tűkészletet? Abban akkor mindenféle méret megtalálható?
Kérdés még, hogy hol lehet találni arra segítséget, hogy mikor kell másmilyen tűt használni?
mindig arra figyelj, az alsó és a felső szál feszessége egyforma legyen.
A bobínon van egy kis csavar az alsó feszességet azzal állítod. a felsőt az látod,ott a számozás.Az anyag vastagsága határozza meg a szálfeszességet.
Mindig készíts próbavarrást és nem lesz baj.
Figyeld a tűnél van egy vájat a tű szárán, abból az irányból fűzd a cérnát, biztosan nem fog hurkolódni.
Az alsó szál iránya is fontos, ha meghúzod magad felé tekeredjen.
Gyakorolj csak, sok örömöd lesz benne. és kérdezz, segítünk.
Csak akkor kell több bobin, ha riselsz,és ahhoz feszesre egyet beállítasz.
orsóból jó, ha van minden alapszínnek.Fémet vegyél, az tartósabb.
orsónak hívják mindenhol.és lehet bármelyik textil boltban kapni.
egyébként meg vannak tű készletek.azt vegyél.
abban van 80-as meg 100-as is minden méret amire szükséged van.ráadásul kettő,hogyha eltörik az egyik ott a másik.
Én is azt kaptam. :) Olajat mindenképpen!
Annyira nem vagyok jártaos, úgyhogy írjatok sok jót!
Egy kérdés: az alsó szál pici csévélő orsóját (mittudomén hogy mondják ezt szakszóval) hol lehet beszerezni?
Karácsonyra kaptam varrógépet és a jövőhéten igazán birtokba vehetem és varrhatok vele. Viszont bizonytalan vagyok miket kellene még beszerezni. 3 bobinom van hozzá, meg 1 tű. Tűből milyet érdemes venni tartaléknak, bobinból mennyit érdemes tartani és még milyen tartozékokra lehet szükségem?
Nem akarok tanácstalanul, céltalanul bemenni egy szakboltba és beégni...