Várandósan márványsajtot enni? (tudásbázis)
Köszi szépen!
:-)))
Meg persze mindenkinek, aki írt.
"A fogamzást követő legalább két hétig gyakorlatilag nincs biokémiai kapcsolat a babával"
Dr. Nagy László
Ne izgulj, az nem segit.
Szeretném azt hinni, hogy csak ez az egy válasz érkezett...
Meg nem nyugodtam, ez van.
Jhéten megyek orvoshoz, kiváncsi vagyok, hogy ő mit mond.
Nem igazán ajánlott a penész miatt, ami a baba számára káros lehet, de látom már más is írta!:-)
pont a kékpenész miatt nem ajánlott, mert megbetegedhet tőle a baba
én nem szeretem szóval én nem ettem de több helyen olvastam hogy álítólag vetélést okoz de manapság az ember igazából ha olyan a szervezete bármitől elvetélhet, de sztem ez ink csak az első 3 hónapban érvényes:D .... kül meg sztem az ember egye azt ami jól esik neki csak tudja hol a határ hogy ne hízzon el nagyon terhesség alatt. meg a sós dolgokkal vigyázni kell mert megtartják a vizet és nagyon sokat küzdesz majd hogy megsdzabadulj tőle arról nem is beszélve hogy előbb szétreped a bőröd mintha csak a sima kilók jönnének rád.
Nnnna éjjel van, a lényeget kihagytam: olyan mint a szalmonella, de súlyosabb!!! Ezért okozhat vetélést, ráadásul ha jól tudom átkerül a véren keresztül a magzatba is.
Ez nem ijesztgetés, mert a mai élelmiszer bevizsgálások mellett igen kicsi az esély arra, hogy pl. a friss márványsajtnak bármi baja lenne. A lényeg, hogy otthon a hűtőben ne kerüljön nyers hús közelébe! De mondjuk más kaja se akár terhes a hűtőtulajdonos, akár nem.
Sziasztok! Azért nem ajánlják terhesen, mert liszteriázis (remélem jól írtam)betegséget lehet kapni tőle, ha netán romlott. Alágy sajtnál meg ugye nem érezni. Ez a betegség hasonló mint a szalmonella és tulajdonképpen ételmérgezést okoz, ami ugye veszélyes anyukára, magzatra egyaránt.
Viszont ha frissen vásárolt sajtot eszik a kismama akkor nem lesz tőle semmi baja.
Mondjuk a tatárbifsztek azért tényleg húzós, ráadásul párom hentes úgyhogy tudom hogy kerül a hús a vásárlóhoz, hááááát én terhesen nem ettem volna...
Én ettem márványsajtot és camambert-t is, de nem lett szerencsére semmi gond. Nem tudtam, hogy ezt nem kéne enni várandósan, már talán meg is született az első kisfiam, amikor valakitől hallottam. Meg a májkrémre is ezt mondják, pedig hány májkrémes kenyeret megettem... :)
Addig nem sok dolog arthat, amig a mama nem tudja, az elso hetekben nincs meg mehlepeny, koldokzsinor. Mikor mar tud rola a mami, odafigyel.
Az a bosszantó a dologban, ha nem tudsz róla, hogy babát vársz, és nyugodtan megeszel egy pizzát, amin van ilyen sajt...
Paramami...
Én nem mertem.Az olyan véleményekre meg nem hallgattam,hogy "nyugodtan,mert az én babámnak nem lett baja".
Az övének nem.Attól az enyémnek még lehet....
Én is ettem anno a nagyobbik lányommal voltam terhes és ettem a márványsajtból reggelire egy jóízűt.Aztán egy napig voltam olyan beteg tőle,mindent kihánytam és nem volt utána étvágyam sem.Szerencsére én ennyivel megúsztam.
Ne tedd. Nagyon nem ajánlják. A baba érdekében ne.
Nem szabad!
Semmilyen lágy, érlelt sajtot, sem olyan húst, ami nincs teljesen átsütve, mosatlan gyümölcsöt.
Fertőzést okozhatnak, amik pedig vetéléshez/koraszüléshez vezethetnek.
Márványsajtot kismamának nem ajánlatos enni. Vetélést okozhat.
Jól van...Váljék MINDIG egészségedre.Na.:)
ha jól van elkészítve inkább kihagyni bűn! :)
Ha akarod megkérdezem kedves doktoranduszom neked,jó?(na,magamnak is...:D)De szerintem az előnyös tulajdonsága nem vész el.De ez:nem kézpénz...
Hu.Bátor vagy ezzel a nyershússal.Én inkább passzolom.
Sőt még tatárbifsztek-et is, nem tehettem róla nagyon megkívántam, ezt is meg a sajtot is:)
A tatárb.-t más miatt is nagyon jó inkább kerülni,akár várandós,akár nem az ember.:(((
Én azt hallottam, hogy nem túl jó ötlet, de soha nem olvastam utána. Ugyan megőrülök érte, kihagytam mindkét terhesség alatt akárcsak a tatárbeefsteaket. Biztos ami tuti! :)
Egészségedre!Egyedül a sótartalom az,ami mértékletességre int,de reggelire egy kis adag,ebben sem okozhat gondot,ha csak nincs ellenjavallat(vérnyomás,pl);)
Én ettem, semmi bajom nem lett tőle!
pro: igen
kontra: igen, már miért is ne?
Pro és kontra vélemények érdekelnének!
További ajánlott fórumok: