Szolárium várandósan - szabad vagy nem? (beszélgetés)
Bakker, esszel semmi nem karos -
En pl.soxor azert mentem be, mert kellett egy kis "atmelegedes " + a leleknek is jot tesz., udito.
Aki akarja szolizik, aki,meg nem az nem.
Semmiben sem vunk egyformak,miert pont ebben kene?!
Nekem pont leginkább az arcomra kell a szoli.
Mondjuk én szoliimádó vagyok :)
Hat ha bekened magad kremel ami feny vedos akkor jo. Meg jo alaposan fertotlenicsd ki tudod ahova be fekszel mert mindenki izzad. Es nem lenne jo a babocanak ga el kapnal valamit.
En is szoktM neha szolizni otthon apueknal van egy regi de csak telen szeretem. Nyaron ott a nap.
Ja, ilyenem lett, pedig nem szoliztam, nem napoztam terhesen. Sőt, úgy emlékszem csak a szülés után jött ki. Én azt hittem a pajzsmirigy miatt van. Egyébként évről évre halványabb. Mondjuk most már kenem magam naptejjel. Na jó, időnként.
Amúgy nem fáj.:)
Semmi különös, aki fogamzásgátlót szed, annál is van hasonló (sok pici anyajegy képződik napozáskor vagy könnyebben leég), a terheseknél ez a paca jellegű folt az arcon. Sajnos a bőr "emlékszik", tehát akinél terhesség alatt kijön ez a paca a napozástól, az elkövetkező években minden egyes alkalommal amikor napozni fog, nem lesz egyenletes a barnaság, hanem kijön az a paca. Úgyhogy 2 választása van: nem szolizik arcra és brutál mód lemeszeli az arcát erős naptejjel előtte, vagy ha már kijött, soha többet nem napoztatja az arcát, hogy ne jöjjön ki újra.
Persze a glikolsav meg a lézer átmenetileg kivilágosíthatja, de a bőr memóriájából nem tudják kitörölni, hiszen a bőrnek ez a feladata, hogy védje magát a károsodásoktól, így újra és újra sok melanint fog termelni azon a ponton.
Annyira nem éri meg, nemsokára tök felöltözve leszünk a hidegtől, megteszi egy jó minőségű önbarnító is ősszel.
Elméletileg májfoltosodást okozhat.
(Most utána jártam gyorsan.)
Kutatásokat nem annyira végeztek eddig.
Felesleges....
1. Kibírható nélküle is az élet.
2. Ilyen ritkán csak felesleges kockáztatás, mivel nem lesz változás.
3. TE döntsd el, hogy vállalod-e a "kockázatot".
Nem tudom, hogy pontosan okoz(hat)-e gondot.
Szerinted? Te hogyan látod? Történhet bármi a használatától?
HA, úgy gondolod, hogy NEM, akkor viszont hajrá.
Kellemes barnulást.
További ajánlott fórumok:
- Melyik jobb a napozás, vagy a szolárium?
- Szerinted nagyon csúnya a fehér bőr? Szoláriumosok mellett ocsmány vagyok?
- Mit nem szabad várandósan enni?
- Szabad várandósan gyantáztatni? Nem árt a babának a fájdalomérzet?
- Szabad várandósan parfümöt használni?
- Ti bicikliztetek várandósan?Nekem ma ezt mondták hogy egyáltalán nem szabad...:(