Melyik jobb a napozás, vagy a szolárium? (tudásbázis)
Inkább szoli, mint a nap. A nap ma már sajnos nagyon káros és nem is tud az ember olyan hamar és egyenletesen lebarnulni. A fürdőruhanyomról meg ne is beszéljek... :D
Szerintem nem ciki a szolibarna bőr, amíg nem viszi az ember túlzásba. Sokkal szebb és egészségesebb képet mutat egy barnább ember, mint egy fehér.
A bőrgyógyászom véleménye érdekel, mert azt tartom megalapozottnak. Ő szigorúan tiltja a szoláriumot.
Igaz, amúgy sem mennék és nem szadiznám a bőrömet egy mega dózisú valamivel, hogy utána rosszul nézzek ki.
Én is jobban szeretem a szolit :)
Egyrészről nincs időm napozgatni meg nem is szeretek aszalodni a napon!
Szoliba meg sokkal gyorsabban leszek gyönyörű csoki lány. :)
Sziasztok!
Én is inkább szolizok, mint napozok, mert a napon leégek, a szoliban viszont nem. Világos bőröm van, ezért a 0.3-as cső nekem nagyon bejött. :)
Sziasztok!
Látom rég írtatok ide, de a kérdés mindig aktuális.
Én a szolit részesítem előnyben...
MERT: ősszel, télen, tavasszal nem tudok napozni :)
nyáron pedig nincs rá időm. Túlzásba nem viszem a szolit(heti 1-2 alkalom), de így egész évben van egy szép alapszínem.
És ha esetleg megnyerném az 5-ös lottót, nem félnék hogy leégek a Bahamákon :)
Sziasztok!
Én most tévedtem csak erre az oldalra, de szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a SZOLÁRIUMMAL NAGYON VIGYÁZZATOK!
Természetesen a szolit én is megpróbáltam, leírom dióhéjban a tapasztalataim. Csak igen rövid időre mentem azon pár alkalommal mikor gondoltam kipróbálom, mivel alapvetően világos bőröm van. Egyből elkezdtem szeplősödni, pigment foltosodni. A napfénytől soha nem volt ilyen problémám, hiába égtem le. Abba is hagytam azonnal a szoliba járást.
Kérlek, csak egyet gondolj végig, mielőtt bemész, és kiteszed a bőröd ennek a kínzásnak. Hogy amíg a nap éltet, hiszen a növények többsége fotoszintézis(napfényt átalakítja, tápanyaggá, vitaminná, )útján képes a létezésre, addig ha beteszel egy növényt a szoláriumba, és rácsukod a tetejét, nos a szegény növényke szép lassan fonnyadni kezd és elpusztul. Ahogy a te bőröd sejtjei is. Lehet akármilyen bio, meg csoki cső, meg miegymás. De ez csak a szolitulajok jól megkomponált marketingja, hogy ott hagyd a pénzed, és nem menjenek tönkre. Nekem sajnos egy barátnőm járt így. Minden figyelmeztetés ellenére ment, hogy trendi legyen, és egyszer csak, nemrég rákos bőrelváltozást állapítottak meg nála. A szoláriumtól. Pedig ő még nem is vitte túlzásba. Most kemóra jár, és már kihullott az összes haja.
Gondold át, megéri???
Részlet egy cikkből:
A bőrgyógyászok továbbra is óva intenek a szoláriumok használatától. Legyen az turbo-, bio-, bronzárium névre keresztelt készülék, a tény az, hogy az itt szerzett barnaságért a későbbiekben nagy árat fizethetünk. Franciaország és Németország után már Angliában is törvényben rögzített előírás, hogy a 18 év alattiak számára tilos a szolárium használat. Hazánkban a barnító gépek használata nincs életkorhoz kötve, azonban minden szalonban kötelező felhívni a vendégek figyelmét a szolárium alkalmazásának veszélyeire. Kutatások szerint a fiatalok körében a szoláriumok használata ugyanis 75 százalékkal növeli meg a bőrrák kialakulásának veszélyét. A szoláriumot az Egészségügyi Világszervezet rákkutató hivatala a tavalyi évtől a legerősebb rákkeltők közé sorolta.
Gondold át, megéri???
Helloka!
Hát sajnos nincs olyan, hogy egészséges szolárium!
Mielőtt véleményt nyilvánítasz, legalább olvass utána. Köszi.
Szerintem módjával mind a kettő.
A túlzott napozás bőr rákot okozhat.A leégéssel vigyázni kell mert a bőr nem felejt!Sajnos tapasztalatból mondom.A férjem abba halt bele.
amint itt a tél, keressétek az egészséges szoláriumokat.
fő a biztonság...
Szerintem egyszerűbb szolizni, főleg télen:D
Bár ilyen melegben kinek van kedve befeküdni...
Igaz néha néha én is elmegyek szolizni --bár kismama vagyok--, mert nincs időm napozni...
A szoli hülyeség.
Anyu barátnője, 21 év szolizás után úgy néz ki, mint egy vén banya. A bőre foltos, aszott, olyan, mint a pergamen.
Anyu, aki szeret napozni (ésszel: reggel és késő délután), 58 évesen alig-alig foltos, és a korához képest szép, sima a bőre.
Ezek után eszem ágában sincs szolizni!
További ajánlott fórumok:
- Mennyi pénzt fordítotok szoláriumozásra egy héten?
- Szerintetek melyik károsabb az arcbőrre: a sima(eu)szolárium vagy a csokicsövek?
- Napozzunk!? Napozás vs szolárium
- Kismamáknak nem árt, ha napozás, illetve szolárium helyett barnítós testápolót használnak? Lehte valami mellékhatása a picire nézve?
- Melyik szoláriumkrémet érdemes megvenni?
- XVI. kerületben ismer valaki Chocolate Brown szoláriumot? Egyáltalán melyikbe érdemes menni?