Vanilia krém receptet keresek gyorsan! (tudásbázis)
Én a HI-könyvben találtam ezt, fantasztikusan finom, ízesítve másnak is tuti:
Hozzávalók:
2 tojás
2 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg vaj
A cukrot a tojássokkal gőz fölött sűrűre főzzük, majd levesszük és kihűlésig pár percenként átkeverjük. Ekkor hozzádolgozzuk a puha vajhoz, rövid időre behűtjük.
Milyen alapba töltenéd?
4 tojás sárgája
2dl tej
1 csomag vaniliás cukor
2 evökanál kristálycukor
1 evökanál liszt
1/8kg vaj
3 evökanál porcukor
a tojás sárgáját a kristálycukrot a lisztet a vaniliáscukrot összekevered lassan beleöntöd a tejet és lassú tüzön folyton keverve sürüre fözöd.lehütöd...közben a vajat a porcukorral habosra kikeveredés lassan kanalanként hozzáadod a már langyos krémhez.az egészet habosra kevered.
tuti nem esik össze és finom.normál 10 szeletes torta mennyisé.
Vaníliakrém (Krémes süteményhez)
80 db sütemény töltéséhez:
2,5 1 tej
0,70 kg cukor
0,35 kg liszt
20 db tojásfehérje
12 db tojássárgája
fél rúd vanília
A tejet a cukormennyisége 1/5-ével felforraljuk. A habot a maradék cukorral már 5 perccel a tej feltevése előtt felverjük. A lisztet a maradék tejjel egy edényben tejfölsűrűségűre keverjük, miközben a tojássárgáját is hozzáadjuk.
Ezt a keveréket a zubogva forró tejhez öntjük állandó Keverés közben. Mire újból felforrt és besűrűsödött, könnyedén hozzákeverjük a felvert tojáshabot. A főzetet azonnal leveles vajas tésztalapra öntjük és egyenletesen szétkenjük. Csak lehűlés után vágjuk fel.
Hibalehetőségek: előfordulhat, hogy a krém nem kocsonyásodik, hanem kihűlés után is lágy marad. Ennek két oka lehet:
1. A cukortej-tojás elegyet nem forraltuk fel eléggé, a hab bekeverése előtt,
2. A besűrítés a liszttel gyenge tűzön túl hosszú ideig tartott, s így a lisztben levő sikértől krémünk nyúlóssá válik. Ilyen esetben a krém már nem kocsonyásodik meg. A cukrot a tej forralásának megkezdése előtt azonnal tegyük bele, mert különben a tej odakozmásodik.
Vaníliakrém mézzel
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: (4 személyre)
10 dkg méz, 20 dkg vaj, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor
A tojásokat és a cukrot alpakka edénybe tesszük, majd habverővel addig keverjük, míg besűrűsödik. Ezután lassú tűzön állandó keverés mellett jól felmelegítjük. Levesszük a tűzről, és hűtéssel besűrítjük.
A vajat és a vaníliás cukrot kikeverjük, folyamatosan adagolva hozzá a mézet. Állandó keveréssel a két öntetet összevegyítjük, és simára dolgozzuk.
Tortákba tölteléknek, lehűtve krémnek használhatjuk, de díszítésre, vagy tej ízesítésére is kiváló. Hűtőben 1-2 napig eláll.
További ajánlott fórumok:
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Frissen kibontott tej savanyú.Tudnátok gyorsan elkészithető receptet?
- Ismer valaki egy olyan banános torta receptet, amit nem kell sütni és úgy kezdődik, hogy 1liter tejben megfőzünk 4 vaníliás pudingot...?
- Tud valaki gyorsan elkészíthető finom krémes süti receptet?
- Ti milyen vaníliakrém receptet használtok?