Van valakinek tapasztalata az egészségpénztári szolgáltatásokról? (tudásbázis kérdés)
Fürdő belépőtől kezdve sok mindenre használhatod.Horgász engedély kiváltás,sport bérlet,gyógyüdülés,gyógyterápiás kezelés,fogorvos,bőrgyógyász,nőgyógyász,szemműtét,otthoni gondozás,ogyi engedályes gyógyszerek,tápszerek,gyógyászati segédeszközök,a pénztártag betegsége miatt kieső jövedelmének részbeni pótlására,fogyókúra,méregtelenítő kúra,sporteszköz vásárlás,bérlése.Nekünk nagyon hasznos,merem ajánlani,évről-évre többet el tudnánk róla költeni.Csak érdemes figyelni,hogy melyik szolgáltatásnak mekkora a szorzója,mert ezután akár adózhatsz is róla.Ez szerződés függő.
VAlóban.
ÉS hány olyan dolog van még, amire KÖTELES lenne a cég, de nem teszi meg? Elég sok:)
Én azt írom, amit GYAKORLATBAN tapasztalok:)
Nem a munkahely választ. A magánnyugdíjpénztáraknál is általános tévhit, hogy amelyikkel szerződésben áll a munkáltató oda kell menni, mert a munkáltató fizeti egy részét havonta. Holott a munkáltató köteles minden érintett pénztárral szerződést kötni. Ha teszem azt felveszi Gipsz Jakabot, akinek már van szerződése a Fittyfiritty pénztárral, de a munkáltató eddig csak az Király pénztárral állt szerződésben, akkor nem Gipsz Jakabnak kell váltani, hanem a munkáltatónak még egy szerződést kötni.
Hm... Én is szerettem volna nyitni egy egészségpénztáras számlát, de most elbizonytalanodtam. Így el kell számolni mindennel? Mondjuk ha én nem receptre vásárolok a patikában, hanem vitamint veszek, akkor az már nem jó?
oh, én sem ismerem mindet, csak amiket hallok, abból szűrök le dolgokat...többit priviben:)
Ha a munkáltató a munkavállalóra bízza az Ep. kiválasztását, akkor melyik lenne a legmegfelelőbb választás szerinted?
Rengeteg Ep van, de sehol nem találok egy összehasonlítást róluk :(
Ez attól is függ, hogy pl. a munkahelyed melyikkel áll kapcsolatban (cafeteria miatt)...
Sziasztok!
Melyik egészségpénztárt ajánlanátok?
Van valaki, aki esetleg priviben részletesen tudna tájékoztatni?
Ezt most nem értem.
KOnt.lencse Magyarországon orvosi vizsgálathoz kötött (pl Londonban csak besétálsz a boltba s megveszed, de itthon nem).
Ha pl fél évre kell havi lencse, akkor el kell menned a vizsgálatra (ami ebben az esetben ingyenes).
Tehát ez teljesen független az egészségpénztártól...
Nekem postás eü.pénztáram van!Nagyon sok mindenre fel tudom használni!Mindenre ami "baba":(pelus,krémek,törlők...),Uszodabérlet,ogyis gyógyszerek,szemüveg,sport...
Nekem KH Medicina Eü. pénztáram van... pl. a Pilates-óráimat is el tudom számolni, mert a tanárnőnek van szerződése a pénztárral.
ami terméken van OGYI szám, az újra elszámolható...
A végére jártam ennek a dolognak. Ahol lakom van 1 gyógyászati segédeszközzök boltja ami kártya elfogadó hely. Ami a listán van azt vásárólhatok, pl cipő (sholl, beck...)vérnyomásmérő, tena betétek, szóval lehet válogatni, nekünk a cipő szuper lessz. Nem kell orvosi javaslat!
Valóban, de akkor adóköteles. Így viszont márnem biztos, hogy megéri.
Szia,
Nézd meg a honlapjukat, ott is van orvosi javaslatra formanyomtatvány, ezt kell kitölteni és beküldeni a pénztárnak.
mi az otp-nél vagyunk, nem is hallottam még tervről, de így egyszerűbb lenne.
Melyik egészségpénztárról van szó? Amelyikben én vagyok, ott egészségtervet kell készíteni egy évben egyszer, amit a háziorvosunk aláírt (ebben minden benne volt, a kontektlencse folyadék is).
Ez azért így nem teljesen igaz. 2007.06.28-ai kormányrendelet alapján elszámolható a sporteszköz is.
Köszi, az jó lenne.
Gyopár! Nekem a háziorvos nem adott, mert kontaktlencse folyadékhoz ,azt mondta szakorvosi igazolás kell.
Nálunk a férjemnek van. Ő eddig háziorvosi igazolást vitt, aki bármit beikszelt neki, amit kért. Ő pl. uszodabérletet ezzel vesz. Amelyik magánorvosnak van szerződése az adott pénztárral, eddig azt is elszámoltuk. Pl. fogorvosnál
Ezután majd szakorvosi igazolás kell?
Lehet pl.szemüveget, doptriás napszemüveget, fogorvosi szolgáltatást igénybe venni. Most hirtelen nem jut az eszembe több, de ha gondolod utánna tudok nézni.
Ha nem költök a patikában el havi több ezer forintot, akkor mire költsem? Ez egy jó nagy átverés!!!!!!!!
2007.01.01-től nem lehet sporteszközt vásárolni még igazolással sem.
Igen, ott használhatod, ahol kint van, hogy egészségkártya elfogadóhely. Csak éppen azt nem mondják, h. az áru v. szolgáltatás igénybevételéhez orvosi ajánlás v. igazolás kell, amit el kell küldeni a pénztárhoz. Simán lfogadják a kártyás fizetést, aztán majd jön a pénztártól a csekk, h. indokolatlanul vásároltad/vetted igénybe, fizesd be az összeget nekik. Most már csak arra lennék kíváncsi, h. a kártyáról is levonták-e az összeget...
Tulajdon képpen milyen egészségpénztárról van szó?
A férjemnek is van valami, még a régi cég ahol dolgozott az nyitotta, de már nem ott dolgozik, ezért nem is gyarapodik. Nekem az volt az utolsó informáciom, hogy ahol a pénztárnak szerződése van ott fizethetek a kárzyával és van ahol még % kedvezményt is adnak. Gondoltam majd valamikor kimerítem 1 nyaralásra. Akkor most rosszul jártam?
Felháborítónak tartom, h. szinte mindenhez kell. Ma voltam házidokinál, mert kontaktlencsefolyadékot vettem, és ehhez kellett volna igazolás, ő nem adhat csak szemorvos, de vigyázzak, mert jan. 1-től szinte mindenhez kell. (pl. ha biciklit veszek rajta, milyen orvosi igazolást vigyek? Vagy ha fürdőbe megyünk?) Magyarán szinte semmire nem tudok rajta venni?
A pénztár által kiadott tájékoztatóban szerepel egy lista az elszámolható dolgokról. Benne van, hogy milyen szolgáltatáshoz, milyen igazolás, szakorvosi javaslat kell.
szia!Én egészségkártával fizetek évek óta,igaz nem
minden gyógyszert lehet megkapni.Receptre viszont
mindig elfogadják.
További ajánlott fórumok: