Meddig lesz, konkrétan Tv szolgáltatás, ha valakinek még nincs digitálisTv-je? (tudásbázis)
Muszáj, ha az idős szülők nem értenek hozzá, még a mobiljukat is mindig én állítom be, mert egyikhez sem értenek...
Így nekem kellett megtanulni annak is a kezelését...
És a digi parabolás tényleg bonyolult... Volt már, hogy én sem jutottam egyről-a kettőre, és tényleg szakembert kellett hívni, mert addig nyomogatták a tv-t, nem értve hozzá, hogy még én sem tudtam helyre hozni...
Meg muszáj haladni a korral, hisz egyre modernebb dolgok jönnek a piacra...
Én már értem, mert nekem a hűség lejártáig volt UPC digitális előfizetésem, a szüleimnek van Digi parabolás, így azt is tudom, hogy hogy működik, és most nekem van: Digi kábeles tv-m, és mivel nekem 3:4 felbontású tv-m van, nem 16:9 , így nem kértem a HD kábeles szolgáltatást, hanem a digin át a normál felbontást.
Így ezt a hármat már tudom, hogy hogy működik...
MInt amikor felveszel valamit videóra, és közben egy másik csatornát nézel a tv-csatornán, míg megy a videófelvétel...
Ugyanígy van a digitális berendezésnél is, hogy ott a scart csatlakozó az AV1-re van bekötve, és ott jön le néhány csatornán a HD felbontás.
Ha nincs olyan tv-nk, 16:9 felbontású, akkor, ami HD felbontásban jön le, mint az M1, ott vagy a videócsatornát nyomkodjuk oda, amit nézni szeretnénk, vagy a TV csatornát nyomkodjuk felfelé, vagy lefelé, amit nézni szeretnénk éppen azon...
ÍGy működik a digitális műsorszolgáltatás, legalábbis a UPC-nél, akinek Digi parabolás van, annak csak a berendezésen át lehet nézni a tv-t...
De amikor UPC-m volt, annál viszont így volt...
Tudtam nézni a digitális médiaboxon át is, amit ott tudtam fogni, ha az M1-et akartam nézni, ott felnyomkodtam a videóra ezt a csatornát, ahol normál, 3:4 felbontásban láthattam... És ez az analóg csatorna a digitális mellett...
EGyébként a digitális berendezés mellett, megmarad az analóg is, hogy nem a berendezésen át nézzük a tv-t, hanem tv-csatornán át, vagy a videó csatornán át...
Pont azért, ha valakinek 3:4 felbontású tv-je van, az tudja nézni analógon azt, ami a digitális berendezésen már HD minőségben jön le...
A digitális tv az a nagy felbontású műsorszórásra vonatkozik, aki HD minőségben akarja nézni...
A digi kábelnél úgy van, ha lenne olyan tv-m, akkor kérni kellene, hogy a HD-re szeretnék átállni, de mivel hagyományos tv-m van, nem HD, vagyis nem 16:9 felbontású, hanem 3:4 -es, így digi/tális, de nem HD.
További ajánlott fórumok:
- Napközben olyan helyen vagyok, ahol nincs térerőm. Ha átmegyek egy másik telefonos szolgáltatóhoz, akkor megoldódik a problémám?
- Digitális fényképező:azt írja ki, hogy nincs elég tárhely a belső memóriában! Ez most mit takar?
- UPC-nek a digitális szolgáltatásáról mit tudtok, akinek van, bevált?
- Ha új T-mobile-os készülék új előfizetéses kártya behelyezése után azt irja ki, hogy NINCS SZOLGÁLTATÓ mi lehet a probléma?
- T'homos tv szolgáltatonk van, és ha bekapcsolom azt írja ki hogy nincsen hozzáférésem.Mit jelent ez?
- Honnan és hogyan lehet digitális azonosítót beszerezni? A szolgáltatótól igényelt e-mail címemet szeretném beállítani.