Napközben olyan helyen vagyok, ahol nincs térerőm. Ha átmegyek egy másik telefonos szolgáltatóhoz, akkor megoldódik a problémám? (tudásbázis)
jajjj..jajj..állj..álljj..hülyeséget írtam!
nem 3D, hanem 3G! nagyon nem mindegy!
bocs. aG az generációt jelöl, tehát harmadik generációs teló..de már befigyelt a 4G is!
a D mint tudod, dimenzió, bár abból mi hármat használunk, a negyedikben élünk... :-)
odamész a pulthoz, és megkéred nézze meg a lakhelyed jelerősségét...beüt, megnéz, megmutat...
van a civil lakosságnak is, de most nem ugrik be, pedig már itthon is láttam...gúglizd be, aztán meglátod...persze nem mindegy mit írsz be, sőt a szórend sem..
nem.
arra ügyelj, hogy ötszáz péz legyen a kártyán, de nem több...
előtte tájékozódj, nézd meg az irodában a lefedettségi/jelerősségi térképet...
a bökkenő az, hogy a 2D-s készülékeket már nemigazán szereti egyik hálózat sem...akármilyen márkás..
az új divat a 3D.. azon jobban van jel...
ha bemész váltani, feltétlenül mutasd meg a készüléked, mert ha 2D-s, akkor nem lesz őszinte a mosolya egyik szolgáltatónak sem...
járj szerencsével!
Ja és még egy kérdés:
A számhordozáshoz nem kell előfizetésesnek lenni, ugye?
Köszönöm szépen mindenkinek a választ.
Azért nem gondolnám, hogy a telefonommal lenne a baj (bár nem okostelefonról beszélünk), mert itthon tudok telefonálni. Ha pedig a közeli városba megyek, szinte "kiakad a térerő jelző", mert olyan magasan van.
Nekem a hangsúly azon volt, hogy a számom mindenképpen megmaradjon. Azt hiszem így akkor megmarad és térerőm is lesz, csak egy kis ügyintézés kell hozzá. :)
óvatosan a szolgáltatóváltással.
én úgy próbáltam ki, hogy a jel, vagy a készülék gyenge, hogy elkértem olyanét, akinek volt egy csíkja minimum..
kiderült, hogy a teló a gyengus. azonnal kuka.
vettem egy hatlövetű simogatóst, azóta van jel...meg boldogság...
a teló elektronikáját ismerő szakember meg tudja mondani melyik teló a nagyon érzékeny..
példul, ha egy liftben állnak nyolcan, abból csak egy telefonál folyamatosan...a kínai árus, mert neki a legmodernebb készüléke van..
a szolgáltatóknál van egy térkép, amin látható, van-e jel felétek? de ők sem innának rá gyufát...
A régi számod megmarad. Még az előhívó is ugyanaz marad.( lsd 20; 30; 70)
A számhordozás (ha minden klappol) viszonylag gyors folyamat lesz.Díjmentes, elmész ahhoz a szolgáltatóhoz ahova hordozni szeretnéd a számod (ne legyen kifizetetlen számlád ha előfizetéses vagy),a neked megfelelő tarifacsomagot kiválasztod,kitöltöd aszámhordozási nyilatkozatot, új előfizetési szerzit kötsz.Ha akarsz új mobilt is vehetsz.
Ha telőt nem akarsz akkor a szig. és a lakcímigazoló k. elég lesz.
A régi számod megmarad. Még az előhívó is ugyanaz marad.( lsd 20; 30; 70)
A számhordozás (ha minden klappol) viszonylag gyors folyamat lesz.Díjmentes, elmész ahhoz a szolgáltatóhoz ahova hordozni szeretnéd a számod (ne legyen kifizetetlen számlád ha előfizetéses vagy),a neked megfelelő tarifacsomagot kiválasztod,kitöltöd aszámhordozási nyilatkozatot, új előfizetési szerzit kötsz.Ha akarsz új mobilt is vehetsz.
Ha telőt nem akarsz akkor a szig. és a lakcímigazoló k. elég lesz.
Bemrsz az uj szolgaltatod markakepviseletebe - vagyis nem dealer. A neten rajta van a lista.
Plusz kell a legutolso szamlakivonatod, plusz az befizetve a csekk. Igy ezt egykapus eljarasnak nevezik, ok mindent elinteznek. Nem kell a sajatodhoz menni. A neten a folyamat is rajta van.
Egy dologban ertelme lenne beprobalkoznod a reginel, hogy bejelented elegedetlenseged, majd hogy bontani szeretnel..hacsak nincs jobb ajanlatuk. :) hatha kapsz jo telefont kedvezobben,vagy mast.
Azt jelenti, h van mind3 szolgaltatonak terereje ott. Melyik vilt a legerosebb?
Amugy csak a te szolgaltatodet hasznalhatod, ezert vagy oda regisztralva.
És ez a számhordozás hogy működik? Mi kell hozzá?
Azt már tudom melyik szolgáltatóhoz akarok menni, csak a régi számomat nem akarom veszni hagyni...
Nem kell senki telefonjs hozza, a tieden is latod.
Nezd meg a halozati beallitasoknal..
Vagy milyen telefonod van? Megnezhetjuk a leirasat.
próbáld meg, hogy nem automatikusan keres szolgáltatót a telefont, hanem te keresel manuálisan
akkor lehet, hogy azonnal "találsz" térerőt!
További ajánlott fórumok:
- Szeretők!...akikkel csak napközben találkoznak-titokban...
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- Mi a véleményetek a DIGI szolgáltatásairól?(internet, tv, telefon)
- Mit tegyek, hogy napközbeni elalvás ne egy cirkusz legyen?
- Ki miért van otthon hétközben, napközben?
- Ti hisztek az egyes ker.csatornák élő telefonos jóslásaiban?