Van most valamilyen himlő járvány? (tudásbázis)
A férjem azt mondja, hogy emlékei szerint neki egy hétig is eltartott, mire elmúltak a kiütései. De neki pár éve volt, a gyerekek általában hamarabb túl vannak az ilyesmin vagy ki tudja. A lényeg, hogy csak a testén volt és a látványon kívül semmi zavaró nem volt benne. Rövid zuhanyzás és gyógyszertári fürdető volt a javaslat, hogy ne irritálja semmivel a bőrét feleslegesen.
Jobbulást! :)
Azért figyeld,mert ha több lesz és némelyik hólyagos akkor bárányhimlő.
Nem kívánom de én úgy vélem jobb előbb túl esni rajta,felnőtt korban veszélyesebb.
Mi be vagyunk oltva ellene, de hólyagos pöttyei voltak a lányomnak, 9 db. De nem volt lázas és semmi más tünet nem volt, nem vakarózott.
A bölcsis társa nem volt beoltva ellene, Ők szenvednek is rendesen :(
:( Fáradt... röhej...
Örülök, ha segíthettem. :) Remélem, igazam is volt és tényleg csak erről van szó. :) Boldog új évet Nektek is!
Ez valószínűleg a hétköznapi nevén "háromnapos láz" - vírusos fertőzés - lecsengése lehet. Gyerekeknél elég gyakori. Mire az orvoshoz kerültök, már nem is lesz mit mutatni neki:))
Itt (is) olvashatsz róla:
Pöttymentes boldog Újévet!
Bocs, nem otthon elek de mi igy nyaltuk be most a baranyhimlot. Kis kiutesnek indult, azt gondoltam, karacsonykor evett valamit, nem vakarta, eleven is volt. Masnap szepen holyagok lettek belole, szombat ota jovogetnek ki, remelem, ma van az utolso adag ami kijott, ma reggel is talaltam rajta uj piciket, a tegnapi picik mar estere holyagok lettek, a tegnap elotti picik meg mar sebhelyek. Hiaba hintoporoztuk, nem tudtam kikerulni, hogy nemelyiket elvakarta, plusz tegnap lazas is volt es rettenetesen nyugos mert viszket minden.
A doki nem adott aciclovirt mert a pontok mennyisegetol is fugg, hogy kell-e a gyogyszer, a viszketesre formistint kap es kamforos hintopor. Megkockaztatnam, hogy ma ne furdesd meg, mert a viz elosegiti a pontok szaporodasat, meg felpuhulasat, inkabb figyeld, hogy nem megy-e at holyagokba.
Ha egyébként semmi baja, akkor felesleges ezek miatt a pöttyök miatt vinni szerintem. Az első gyereknél én is szaladtam vele az ügyeletre, mert percről percre egyre több pöttye lett, a fején, hasán, combján, gyakorlatilag mindenhol, de azon túl, hogy egész éjjel az ügyeleten ültünk és közölték, hogy ha láza van, akkor csillapítsam, nem történt semmi.
Nem vagyok orvos, de ha nem lesznek csúnyábbak a pöttyök és nem hólyagosodnak fel, ő pedig nem áll neki vakarózni, akkor biztosan nem himlő. Ugyanarról lehet szó, mint ami nálunk is volt.
További ajánlott fórumok:
- Hódít most valamilyen "járvány"?
- Most kezdtek el hirdetni valamilyen A... betűvel kezdődő fogyiszert a tv-ben, mennyibe kerül és használta már valaki?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- 25 éve a szervezetben lévő nőgyógyászati spirál, mostanában panaszt okoz.Ki kellene venni.Lehet a műtétnek valamilyen komolyabb következmény
- Az országban van most valahol bárányhimlő járvány?
- Anyukámat februárban műtötték melldaganattal. Most kapta az 5. kemoterápiát és a fehérvérsejtje "eltűnt". Van valamilyen tapasztalatotok?