Van közöttünk hitel ügyintéző, akinek feltehetnék pár kérdést? (tudásbázis)
Köszi!
Remélem, meglesz a siker! :)
Ez így jó lesz, de mindenképp beszélj meg mindent egy bankkal.
A fundamentával azt hiszem lehet egyezkedni a kiutalással kapcsolatban.
Sok sikert a lakás vásárláshoz!
Nincs rajta semmi.
Azt akartuk eladni, csak nem sikerült.
Most tartunk ennyi megtakarításnál, januárba akarjuk megvenni a lakást. Addigra talán a 2 millió meglesz.
Bár az is kevés.
Decemberbe lejár a fundi, az is 1 millió. Viszont ott nagyon sok a kiutalási idő, ezért gondoltuk, hogy a banknak bemutatjuk fedezetként.
Akkor úgy 1,5 milliótok van. Ez sajnos kevés.
Nem tudom hol van a lakás, de ha az ára 6 mFt, akkor annak a hitelbiztositéki értéke kb. 4,8 mFt, és ennek a 75%-t kaphatjátok meg hitelben forint alapút kb 3,6 mFt-ot, plussz vannak a költségek. Bankja válogatja, hogy ezeket befogadják e fedezetként, mármint a kötvényt.
A fundamentához nagyon nem értek, de azt írtad, hogy apukád nevén van, és te vagy a kedvezményezett. Meg kell kérdezni, hogy beforgatható e ebbe a lakás vásárlásba. El képzelhető, hogy csak úgy lehet, ha apukád is tulajdonos lesz a lakásba.
A negyedét be tudjuk mutatni önerőként.
Plusz nekem van egy közel 8 éves fundamentám, illetve páromnak kötvényei.
Azt nem irtad, hogy mennyi önerőtök van.
A határozott idejű szerződés tényleg nem jó. Kezest nem tudtok bevonni? Úgy egyszerűbb lenne.
Viszont ott vagyok a kedvezményezett, apukám nevén van, mert amikor kötötték, akkor én még kiskorú voltam.
De én nem vehetek fel a fundamentánál hitelt, mert nem sokára lejár a szerződésem. :(
Ezért annyira bonyolult a helyzet.
6 millió körüli lakást vennénk.
Már van egy, de az kicsi.
Úgy terveztük, azt eladjuk, plusz rakunk hozzá valamennyit, és veszünk egy másikat, de nem tudtuk eladni.
A negyedét be tudjuk mutatni önerőként.
Plusz nekem van egy közel 8 éves fundamentám, illetve páromnak kötvényei, de nem tudom, azt be lehetne-e tenni fedezetként.
Hát igen sajnos, így valóban nehéz. De szerintem ha a férjednek megfelelő a fizetése, akkor megkaphatjátok a hitelt.
De kizárólag elismert banknál vegyetek fel hitelt, mert vannak ilyen kisebb cégek, akik adnak pénzt akár KHR listára is, na azt nem szabad felvenni.
Csak az érdekelne, milyen lehetőségeink vannak akkor, ha a férjemnek határozatlan munkaviszonya van, nekem határozott, de nem sokára lejár.
Lakást szeretnénk venni, önerő van, és két befektetés, de nem tudom, mit fogad el a bank fedezetként.
Egy kicsit érdeklődtünk, de a bankok többségében én eltartottnak számítok a szerződésem miatt :(
További ajánlott fórumok:
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Ti mit mondanátok neki hogy megértse, hogy most nem lehet több közöttünk?
- Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam
- Van alföldi felhasználó közöttünk?
- Akik pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s tanfolyamot végeztek
- A lányom 23 hónapos, közöttünk alszik, van valami tippetek, hogyan szoktassam ki a nagyágyból?