Van itt olyan, aki műfogsort használ? Megosztaná velem a tapasztalatokat? (tudásbázis)
Az utolsó dolog, amitől félned kell az az, hogy észreveszik, hogy műfogsorod van. Senki nem fogja észrevenni.
Viszont nagyon fontos, hogy mennyire precízen készítik el, mert a legapróbb hibától is szenvedni fogsz (nem tudod megszokni, feltöri az ínyed, nem illeszkedik rendesen, stb.).
Ennyi pénzért minden egyes próbánál nagyon figyelj, és kérj korrekciót! Ha 10-szer kell korrigálni, akkor korrigálják tízszer!
nagyon várom már hogy kész legyen de félek is...a meg szokástol...a beszédig és hogy észre veszik hogy műfogsor.
A fogpróba munkafázisnál tudsz szólni, ha nem tetszik a fogak mérete, színe. Akkor még lehet változtatni rajta.
Nekem igaz részleges pótlásom van, 3 hónapig húzódott a dolog mert 2 fogamat is húzni kellett.
7 tagú hidat csinált a doki, amit 4 fog tart mint pillér vagy mi.
3 napig nagyon rossz volt, még a szavakat se bírtam úgy kimondani, aztán összességében kellett vagy 3 hét mire úgy beilleszkedett a pótlás hogy az ne okozzon gondot az étkezés vagy bármi során.
egyedi fogsort csinálnak mindenkinek? a fogak formájára méretére értem..ja nekem ez 190 000 ft om ba fog kerülni..
Apróra vágd össze az ételt, és két oldalon rágjál. Így nem fog lebillenli az egyik oldalról. Almába, zsemlébe ne is próbálj beleharapni, mert nem fog sikerülni. A cérnát sem fogod tudni elharapni vele varrásnál.
Használhatsz még Corega fogsor rögzítőt is. Ha hányingered van, mondd meg az orvosnak, és majd ő lecsiszol a szájpadlási részből annyit, amennyit lehet. Amikor kiveszed, tegyél a mosdókagylóba egy törölközőt, ha kiesne a kezedből, nehogy eltörjön. Ha ez mégis előfordulna, ne kisérletezz az otthoni ragasztással, mert nem fog sikerülni. Bízd ezt egy fogtechnikusra.
Szopogass savanyó cukorkát, amikor beteszed a fogsort. Otthon olvass fel hangosan újságból, így gyakorolhatod vele a beszédet. Este ne vedd ki, mert akkor minden reggel újra meg kell szoknod. Időnként áztasd 10 %-os ecetbe, hogy megelőzd a fogkő kialakulását. Ha szorít, vagy nyom valahol, azonnal menj vissza, hogy az orvos becsiszolhassa, ne törje fel az ínyedet jobban. Ne hagyd, hogy begyógyuljon a feltörés helye, mert akkor nem látja az orvos, hogy hol tör a fogsor. 1 év múlva alá kell béleltetni (legkésőbb), mert a foghúzás után sorvadni fog az ínyed, és lötyögni fog a fogsor. Ne tisztítsd fogkrémmel, mert a fogsor puhább, mint a fog, és csak felcsiszolod vele azt. Ha még valamit szeretnél tudni, írj, válaszolok. Fogorvosi asszisztens vagyok.
sziasztok!teljes fogpotlásom lessz! a megmaradt fogaim kihuzásán már tul vagyok már csak gyogyulnia kell az ínyemnek...az érdekelne pl hogy mennyi idő alatt lehet meg szokni? mijen vele a beszéd? és enni? attol is tartok hogy majd lötyögni fog meg ijenek...sajnos elég fiatalon erre a sorsra jutottam de ez van ezzel kell eggyütt élnem ugy gondolom az ápolatlan,és a sok gocos fogaktól még ez is jobb..:( probálom pozitivan fel fogni..örülök hogy irtatok! amugy csokolozni lehet vele? :D
Teljes a fogsorod, vagy részleges fogpótlás?
Szia.
Mi érdekelne konkrétabban?
Van itt olyan aki műfogsort használ? meg osztaná velem a tapasztalatokat? minden érdekelne! a válaszokat előre is köszönöm!!
További ajánlott fórumok: